Напишете дума/думи за търсене

Кои цветя зимуват на балкона

Много от любителите на цветя са изправени пред проблем, когато мястото за поставяне на растенията в апартамента стане твърде ограничено. Изход от ситуацията: изнесете цветята на остъклена тераса. Този вариант ще се отрази особено добре на кактуси и сукуленти, на които им е необходима светлина през зимата. Когато приспособите южния си балкон, спокойно ще може 80 на от вашите домашни растения да презимуват там.

Чрез следните съвети ще се радвате на красивата си цветна градина през целия зимен период и ще запазите здрави тези естествени "пречиствателни станции" на въздуха в жилището си.

- Първо, направете топлоизолация на външната стена на балкона. Това ще предотврати замръзването й в студеното време и последващото образуване на конденз или мухъл по нея.

- Застелете пода, а стената от него до прозореца облицовайте с дървени плоскости (или друг изолационен материал). Така ще постигнете средна температура в помещението 10-13°C.

- Добре ще е да подмените прозорците на остъкления балкон с двоен стъклопакет. Така в ясните студените дни, които обикновено са слънчеви, температурата се повишава до 24-26°C.

- От време на време оставяйте вратата от стаята към терасата отворена.

- Проветрявайте балкона всеки ден, дори и в най-студените дни. Регулираният поток на свеж въздух, допринася за това цветята да не замръзват.

- По стените сложете рафтове за кактуси, тъй като там е по-хладно.

- Близо до вратата към стаята сложете цветарник, на който да наредите по-претенциозните към топлина растения.

- Тези, които не се страхуват от студа (юка, пасифлора, олеандър), могат да останат на пода върху поставка.

- На балкона също така могат да презимуват растения като фикус, хибискус, хлорофитум, сциндапсус, хипеаструм, драцена.

Но има термофилни растения, които все пак трябва да останат вътре в стаята до прозореца: маранта, антуриум, спатифилум, дифенбахия, алокация, филодендрон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X