Напишете дума/думи за търсене

Цикламата ще краси дома ни през цялата зима

Кой е казал, че през зимата не може да имаме красив, цъфтящ пейзаж на прозореца? Украсете дома си със зимни цъфтящи растения, които правят дори невзрачните первази оживени и колоритни, съветват нашите приятели от zeleno.bg. Добавяне на тези растения към вашия вътрешен пейзаж кара градинарят във вас да се развесели, докато очаква израстването на първите пролетни цветя.

От късна есен до началото на пролетта, когато голяма част от останалите растенията се намират в покой, започват да ни радват със своя колоритен цъфтеж стайните циклами.

Красивата циклама е едно от малкото растения, които цъфтят главно през зимата, като периода на активен цъфтеж е от октомври до април. Преобладава мнението, че цикламата е капризно цвете, може би защото тя не обичасилни слънчеви лъчи, а по-скоро индиректна или филтрирана светлина. Помещения с ограничена слънчева светлина, със северно изложение са предпочитани от цветето. Чувства се добре при температури от 11 до 17 градуса, като особено важно е да е на по-хладно през вечерта и нощта. Относно водата цикламата има умерени изисквания. Поливайте само когато е необходимо и не отгоре, а в чинийката на саксията. Така няма да овлажнявате грудката на цикламата, и ще я предпазите от гниене. Задължително е подхранването през периода на цъфтеж. Течните торове за цъфтящи растения са най-подходящи. Спазвайте прецизно указанията и внасяйте торта чрез поливната вода. Торете при всяко поливане. Както вече споменахме цикламата обича по хладни температури, затова ако в домът ви е топло, опитайте новите миниатюрни хибриди Метис, които обещават обилно цъфтене дори в по-непретенциозни условия.

Всичко за вашите растения и градина може да научите на zeleno.bg.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X