Напишете дума/думи за търсене

10 съвета за градината преди голямата зима

Ако растенията в малки саксии няма къде да бъдат прибрани за студените месеци, опитайте да ги съберете около големите кашпи и ги покрийте с нетъкан покривен материал и клонки, за предпочитане от иглолистни храсти и дървета.

Чимширът ви пред вратата на терасата не трябва да стои дълго на студено, затова го завийте с някакъв покривен материал, но преди това го поставете на керамична поставка.

Повреденото от студовете неукрито растение, чиито листа са загинали, можете да внесете в стаята при температура от 3 до 12 градуса и да му вливате по малко вода, докато не се възстанови. Ако това не се случи, тогава най-вероятно са загинали корените му и няма да можете да го реанимирате.

Докато все още не е станало прекалено студено, вечнозелените растения трябва да бъдат поливани, а излишната вода, която е в подложката, трябва да се излива. В противен случай преовлажняването може да доведе до загниване на корените.

Сред дървесните култури съществуват такива, чиито листа не трябва да се компостират и да се използват като мулчиращ материал, тъй като те съдържат много дъбилни вещества и много дълго се разлагат. Сред примерите за това са дъбът и орехът.

Почистете градината

Почистването на градината през есента е доста по-трудно от това през пролетта. Причината е, че всички растения, на които сте се радвали по-рано сега вече са загубили красотата си и трябва да бъдат премахнати. Да не говорим за изсъхналите листа и клони, с които трябва да се справите.

Грудките на цветята, които не биха издържали на зимните условия приберете в избата, за да ги засадите отново напролет.

Не пропускайте да сложите и бележка с надпис за вида на растенията, които се помещават в кошницата. Това ще ви помогне, за да сте наясно какви цветя ще засаждате напролет. Така по- лесно ще оформите цветните лехи.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X