Напишете дума/думи за търсене

Как правилно да разположим огледалата у дома

Има начин да накарате всяко пространство да изглежда красиво по прост и светещ начин – огледала. Те имат практична страна, която може да използвате, за да създадете страхотен вид и естетическа страна на дома си.

Огледалата могат да ви помогнат да създадете фокусна точка във всяка стая и придават стил на всяка декорация.
Те са практични и придават усещане за дълбочина и яркост на всяка стая. Ако поставите огледало на правилното място, ще направите всяко пространство да изглежда още по-добре. Първо, има няколко трика и тенденции, които трябва да знаете.

Къде да ги поставим?
Първо помислете какво искате да постигнете с огледалата.
Ако имате малка и тъмна стая, огледалото на правилното място може да я направи да изглежда широко и светло. Освен това може да го направите фокус на стаята, като го окачите над камината или над дивана.

Друг начин да добавите дълбочина към стаята е ефектът на дим и огледало. Закачете огледалата така, че да симулират врати и прозорци, за да придадат усещане за приемственост, и да накарат стаята да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.


Използване на огледала и Фън Шуй

Тази философия говори за важността на предметите, от какво са направени и къде е правилно да се поставят, за да позволим на енергията да тече свободно и да ни даде усещане за благополучие и просперитет.
Огледалата са ключова част, за да накараме енергията да работи в наша полза.

Ето няколко съвета за окачване на огледало според Фън Шуй.

• Внимавайте какво отразяват. Те имат способността да умножават всичко. Огледалата трябва да отразяват нещо хубаво, никога бъркотия, документи или сметки. Не искате дълговете ви да се умножават.
• Не поставяйте огледало в подножието на леглото. Ако сте легнали и огледалото отразява тялото ви, то може да отразява енергията на огледалото към вас. Цяла нощ ще изпраща и получава тази енергия и вие няма да може да си починете.
• Избягвайте да слагате огледало близо до прозореца, за да предотвратите изтичането на енергията.
• Счупените огледала могат да ви дезориентират. Не ги пазете, а ги изхвърлете.
• Не поставяйте огледало в долната част на стълбите или в края на коридора. Енергията ще се върне обратно и чи няма да тече по начина, по който трябва.

Големи огледала – романтична тенденция
Големите огледала са популярни. Те са елегантни и могат да бъдат фокусна точка на всяка стая. Чудесни са за спалнята, трапезарията или антрето. Трябва само да обърнете внимание на няколко основни аспекта на дизайна.
Ето един трик – ако огледалото е високо, но не широко, поставете го до стената. Напротив, ако е по-широко отколкото високо, най-добре е да го окачите.
Ако стаята, в която искате да го сложите, е малка, не поставяйте огледалото на пода. Това ще се превърне в неудобство и ще направи стаята да се усеща още по-малка.

Огледалата могат да бъдат фокусни във вашата декорация, ако се научите как да ги използвате. На стена, върху мебели или на пода те ще ви дадат много възможности. Украсете всяко пространство с тях и умножете красотата, светлината и стила на дома на секундата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X