Напишете дума/думи за търсене

Начини за използване на огледалото в интериора

Огледалото ни служи всекидневно, но обикновено с основната си функция - да видим как изглеждаме. То обаче има още много приложения в дома, особено за създаване на ефекти в интериора. Ето 8 от тях:

* Вместо стена. Това върши чудесна работа, особено ако помещението е малко. Защо например за дневната не поръчате огледало, върху което има геометрични фигури и не го поставите по цялата височина? Ширината е въпрос на избор.

* Пролуки. Може визуално да разширите тесния коридор или процеп в дома, ако сложите в тях достатъчно огледала.

* Вместо картини. Не искате да претоварвате визуално стената, но и не искате да остане гола. Тогава си направете композиция от различни по размер огледала.

* На тавана. Ако той е нисък, не се колебайте да поставите там огледало. Така хем ще има интересни отражения, особено при движение, хем визуално мястото ще изглежда по-голямо.

* Гръб на кухнята. Това е много интересно и нестандартно решение. Изглежда смело, но уникално в сравнение с познатите плочки или различни видове шарки.

* Гръб на шкаф с витрина. Ако в нея държите любими предмети, образите им ще станат още по-ефектни с огледален гръб на шкафа, особено ако има и вградено осветление.

* Плот. Защо стъкленият плот на масичката за кафе да не се превърне в огледален?

* Като част от мебелите. Това всъщност е обичайно, особено когато става дума за плъзгащи се врати на гардероб. Несъмнено по този начин пространството се разширява визуално, а човек има още по-добра възможност да следи за външния си вид.

Снимки Pixabay.com
Снимки Pixabay.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X