Напишете дума/думи за търсене

Как да предотвратим замъгляването на огледалото в банята

Огледалата в банята се замъгляват заради горещата вода. Произведената пара остава суспендирана във въздуха и търси по-хладни повърхности, върху които може да кондензира. След като отворите вратата на банята, парата постепенно ще изчезне, мъглата ще се разсее.
Обичайна практика е повечето хора да чистят с кърпа, ако трябва да се огледат. Това обаче не се препоръчва. Прави повърхността на огледалото набраздена, оставяйки петна, които правят стъклото да изглежда по-зле за много по-дълго.

За да предотвратите замъгляването на огледалата в банята и за да бъдат нашите трикове ефективни, е важно първо да почистите добре огледалата си.
• Вариант 1: ще ви трябва кърпа от микрофибър и малко алкохол. Използвайте бутилка със спрей, за да нанесете спирта върху стъклото и използвайте кърпата, за да разтриете петната.
• Вариант 2: направете смес от вода, сапун и бял оцет. Използвайте парче вестник, за да почистите цялата повърхност. Ако желаете, може да замените оцета с лимонов сок.


Тайната за предпазване на огледалата в банята от замъгляване
Сега огледалата ви са чисти, време е да научите триковете, които ще споделим с вас. Оттук нататък горещият душ няма да развали страхотната работа, която вече сте свършили досега.

Пяна за бръснене

Нанесете част от продукта върху огледалото. Може да направите това с ръка. След това използвайте кърпа, за да разнесете пяната по цялото огледало. След като цялото огледало е покрито с пяна за бръснене, използвайте същата кърпа, за да го отстраните.

Вода и оцет

Направете смес от оцет и вода. С нея почистете огледалото в банята с мека кърпа. По този начин не само ще предотвратите замъгляването му, но благодарение на антибактериалните свойства на оцета, ще премахнете и бактериите.

И, разбира се, вентилатор за изсмукване на въздух, който е добре дошъл за всяка баня.
С него не само ще предотвратите замъгляването на огледалото, но и подът ви ще бъде много по-безопасен.

Освен това ще помогне да се предотврати разпространението на бактерии и гъбички в ъглите на банята. Ако няма възможност да се сложи вентилатор, тогава оставяйте вратата на банята отворена, докато се къпете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X