Напишете дума/думи за търсене

За какво служи пяната за бръснене в домакинството

Снимка pixabay.com

Тя притежава куп полезни качества, заради които може да влезе в употреба не само за бръснене, а и в ежедневието. Ето няколко примера.
* С помощта на пяна от килимите може да се премахнат различни петна. Необходимо е да втриете от нея на замърсеното място с влажна гъба и да оставите за няколко часа, докато изсъхне. После оберете с прахосмукачката.
* Пяната придава страхотен блясък на повърхностите от неръждаема стомана.
* Ако почистите с нея огледалото в банята, то няма да се поти. Този трик работи и с очилата, фаровете на колата и душ кабината.

* Ако сте се накапали с лак за нокти по кожата, ще го отстраните с търкане с пяна за бръснене. Не се страхувайте за маникюра, защото тя действа по този начин само върху кожата.
* С нейна помощ може отлично да почистите бижутата си.
* Помага и за отстраняване на замърсявания от вратата на фурната. За металните й части използвайте домакинско телче, а за стъклената - парцал.
* С пяна можете да смажете скърцащите панти.
* Освен това тя редуцира болката при слънчево изгаряне.
* Не е лошо да вземете със себе си флакон с пяна за бръснене, ако тръгвате на поход, защото може да я използвате освен при слънчеви изгаряния, също за почистване на ръцете от сока на различни растения, премахване на петна от дрехите и дори за дезинфекция на посудата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X