Напишете дума/думи за търсене

Суперхитрини за спестяване на време от домакинстването (+видео)

Малките битовизми не са кой знае какво, но отнемат време, а понякога гълтат и енергия, която бихме могли да вложим в нещо по-полезно. Ето защо е важно да знаете някои ежедневни трикове за спестяване на време, за които вероятно не сте се досещали.

1. Отстранете етикетите със сешоар

Някои етикети не се отделят добре от консервите въпреки вашите усилия. Следващия път опитайте да изсушите етикета със сешоар и ще се учудите от бързия резултат. 

Още един начин сешоарът да ви помогне в домакинстването е да го ползвате за размразяване на продукти. Става бързо и лесно.

2. Вкарайте конец в иглата по най-лесния възможен начин

Вижте видеото:


3. Използвайте фолио, за да запазите бананите

Опаковайте края на бананите - там, където те са свързани, с алуминиево фолио. Така ще ги запазите за още няколко дни, без да презреят. 

4. Латексът и лепилото правят дивана като нов

Ако имате косми по дивана си, нанесете 1-2 капки лепило върху латексови ръкавици и минете с ръка по дължината на цялата мебел. Voila!

5. Почистете плочките с електрическа четки за зъби

Не ви трябват специални приспособления, уреди и други. Просто купете един резервен накрайник за електрическата четка и редовно чистете с него плочките на банята и в кухнята. А фугите ще са ви особено благодарни!

6. Премахнете ръждата от душа с оцет за една нощ

Ако по душа ви има ръжда, сложете в едно пликче вода с бял оцет и го завържете около главата на душа за една нощ. На другата сутрин няма да има и следа от ръждата.

Може да видите как става това във видеото:

7. Сложете чаша вода в микровълновата

Пицата, която остава за следващия ден, е много вкусна, но ако я претопляте в микровълнова печка, може и да стане неприятна и суха. Сложете чаша вода заедно с пицата и топлете. Ще има огромна разлика, пицата ще е като току-що извадена от фурната.

8. Пестете място с дамската си чанта

Всяка жена има повече от една дамска чанта. Понякога ги слагаме по закачалките и висят там със седмици, докато не им дойде ред за носене. През това време може да използвате чантите като шкафчета. Слагайте вътре празните торби например, списания, вестници и всичко, за което мястото не ви достига.

Грешки, които допускаме с кухненските уреди

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X