Напишете дума/думи за търсене

Грешки, които допускаме с кухненските уреди

Много често се случва да допускаме малки грешки в кухнята, без изобщо да съзнаваме. Дейностите там са се превърнали в рутина, но е хубаво да обърнем внимание на някои детайли, за да може да ползваме електроуредите в кухнята правилно и ефективно.

Използвате квадратни съдове в микровълновата печка

Формата на съда е ключова, когато става въпрос за претопляне на храната. Правоъгълните обикновено привличат повече енергия в ъглите си, отколкото в другите части. Кръгъл съд, от друга страна, позволява ястията да се претоплят по-равномерно. Не посолявайте отгоре храната си, преди да я топлите в микровълнова, защото енергията на микровълновата се привлича от солта и под нея ястието ще остане студено.

Вдигате капака на слоукукъра

При този уред, който готви храната бавно, но изключително вкусно и здравословно, номерът е да се уверите, че топлината няма да излезе през целия период на готвене. Трябва да устоите на изкушението да хвърляте бърз поглед или да разбърквате, докато не е дошло време за това.

Зареждате съдомиялната машина неефективно

Наистина има наука за подреждане. Британско проучване от 2014 г. установи, че до средната част на стелажите на съдомиялната машина, непосредствено над въртящите се рамена, достигат най-силни струи вода. Там е мястото, където трябва да поставяте съдове с нишестени петна, като остатъци от картофи, които разчитат повече на силата на водата, отколкото на химическия препарат, за да се почистят. От друга страна, ястията, замърсени с белтъчни остатъци, като яйца, не се нуждаят от толкова голямо налягане. Дръжте ги по краищата.

Добавяте в грешен ред съставки във вашия блендер

Когато вашият блендер спира на всеки няколко секунди, има причина: разположението на съставките в него. Започнете с течната основа (например кисело или прясно мляко), след това слагайте от по-малки до по-едри. По този начин остриетата трябва да преминават плавно през течността, докато твърдите съставки се включват постепенно.

Не настройвате правилно височината на вашия миксер

Миксерите, които са на стойка, са удобни и красиви, но с времето може да ги повредите, ако не ги ползвате правилно. Между бъркалките и купата трябва да има възможно най-малко пространство - достатъчно, за да достигнат бъркалките до всички съставки, без да се удрят и драскат отстрани.

Не почиствате уредите против котлен камък

Всички уреди, които ползват вода, имат нужда от регулярно почистване срещу котлен камък. Много малко хора го правят, а това съкращава живота на уредите. Говорим за миялната, кафеварката, каната за вряла вода и т.н. Купете си таблетки или препарат против котлен камък и веднъж месечно се грижете за кухненските си уреди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X