Напишете дума/думи за търсене

Суперхитри приложения на домакинската хартия

Домакинската хартия е безценен помощник във всеки дом. Може да я използвате не само да попивате и забърсвате върху кухненския плот. Изпробвайте тези необикновени приложения на домакинската хартия, които ще ви помогнат да улесните малко живота си.

Прецедете мазнината от бульона

Използвайте домакинската хартия, за да поеме мазнината, която се появява на повърхността на бульона и супата. Ето как: поставете една тенджера в мивката. Поставете отгоре й гевгир (или сито) и сложете домакинската хартия на дъното на гевгира. Сега изсипете бульона през гевгира в новата тенджера. Ще откриете, че мазнината остава в хартията, докато по-чистият бульон изтича.

Омекотете кафявата захар

Ако вашата кафява захар е станала като тухла, може да я възстановите, като я поставите в купа, покрита с влажна домакинска хартия. Поставете купата в микровълнова печка за 20 секунди и влагата отново ще омекоти захарта.

Дръжте зеленчуците свежи по-дълго

Не полудявате ли, когато отворите отделението за зеленчуци в хладилника и откриете плесенясалите салати от миналата седмица? Осигурете на вашите зеленчуци защита, като облицовате контейнерите си за зеленчуци с домакинска хартия. Тя абсорбира влагата, която кара плодовете и зеленчуците ви да гният. Улеснява и почистването на кошчето.

Дръжте дъските за рязане на място

Някои пластмасови дъски за рязане нямат противоплъзгащи се лепенки отдолу, което означава, че се пързалят по плота, докато се опитвате да режете върху тях. Просто поставете домакинска хартия под дъската за по-добро сцепление.

Почистете отварачката за консерви

Забелязали ли сте някога онзи странен боклук, който се събира на режещото колело на отварачката ви за консерви? Не искате това във вашата храна. Почистете отварачката за консерви, като „отворите“ парче домакинска хартия с нея. Когато хартията мине през резците на отварачката, ще я почисти идеално.

Предотвратете бъркотията в микровълновата

Ако загрявате нещо в микровълновата печка, което може би ще изпръска всичко, поставете домакинска хартия върху храната, за да сведете до минимум бъркотията.

Пазете замразения хляб от измокряне

Ето как да замразите и размразите хляба си, така че да има вкуса на пресен. Поставете домакинска хартия в плика с хляба, преди да го замразите. Тя абсорбира влагата, докато след това хлябът се размразява.

Използвайте като самоделен филтър за кафе

Ако се нуждаете от кофеин, но нямате филтри, домакинската хартия ще свърши работа. Просто я завийте, за да си направите филтър.

Гответе бекон, без да цапате всичко

Поставете две парчета домакинска хартия на дъното на вашата микровълнова печка. Поставете резенчета бекон едно до друго върху домакинската хартия. Покрийте с още два листа хартия. Пуснете микровълновата на висока степен, като проверявате за хрупкавостта на бекона. Готвенето трябва да отнеме 3 до 4 минути, след което трябва да изхвърлите хартиите.

Хитри начини да почистим микровълновата за минути

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X