Напишете дума/думи за търсене

Килими от филцови топки: как да ги направим сами

Създаването на свои собствени килими от филцови топки изисква креативност и майсторство. Може да ги закупите от специализираните магазини.

Благодарение на мекотата и разнообразната гама от цветове, които предлагат, килимите от филцови топки отново са на мода. Тези видове килими се превърнаха в забележителни и оригинални декоративни елементи, които могат да се използват във всички зони на вашия дом.

Филцът се счита за първия текстилен материал, създаден от човека. Той е произведен от конгломерат от няколко слоя синтетични вълнени влакна с пара и налягане.

Характеризира се с това, че е лек и формован материал, който служи като топлоизолатор, поради което често се използва в промишлени мощности.
Филцът е водоустойчив, така че предпазва от дъжд, вятър и дори UV лъчи. Има доста дълъг живот и е отличен амортисьор.

Предимства на използването на килими от филцови топки

• Персонализиране: независимо дали ги правите сами или ги купувате от специализирани магазини, ще се насладите на уникално и декоративно парче у дома. Може да изберете кръгли или квадратни килими и да изберете точния размер, който желаете.
• Издръжливост: филцът е едновременно издръжлив и мек материал, поради което килимите от филцови топки се отличават с дълъг и полезен живот.
• Изолация: тези видове килими са идеални за декориране на детска стая, защото децата могат да седят или лежат върху тях, без да се влияят от студа или дискомфорта на пода.
• Цвят: тези килими могат да бъдат направени или доставяни в голямо разнообразие от цветове, така че вашият дом ще изглежда много цветен.
• Разделя пространства: в тавански помещения или апартаменти с отворен план те са много полезни за разделяне на всяка зона. Може също да използвате тези килими в спалнята – до леглото или на входа на банята.


Направете свои собствени килимчета от филцови топки
С този материал може да правите и различни декоративни елементи като фигури, чанти и портмонета...

Ако смятате, че имате уменията да направите свой собствен килим от филцови топки, продължете да четете, защото ще ви обясним как да ги направите. Ще ви трябват следните материали:

• Игли за кардиране
• Основа от дунапрен каучук
• Големи игли
• Здрав конец

Обработете материала върху гумата от пяна и използвайте иглите за кардиране на вълната. Тези игли имат малък, двоен край, към който влакната са прикрепени, докато филцът преминава.

Ако искате да направите големи топки от филц, трябва да разтриете материала, да го намокрите с гореща вода и сапун. Оставете ги за 15 минути. Трябва да изстинат и изсъхнат, преди да започнете да правите килимчетата.

Не забравяйте, че конецът, който ще използвате за свързване на топките, трябва да е много устойчив и здрав.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X