Напишете дума/думи за търсене

Как да избегнем лошата миризма в пералнята

За да почистим пералната си машина, трябва да използваме специализирани почистващи препарати.

Стандартният цикъл на пране не е достатъчен, за да предпази бактериите.
Директният контакт със сапун, белина и продукти за пране не представлява никаква гаранция, че този уред няма да натрупва лоши миризми, мръсотия или отломки.

Подобно на други влажни помещения в дома, като кухнята и банята, пералнята и зоната, където е инсталирана, могат да съдържат бактерии и плесени, които лесно се възпроизвеждат.
Затова ще ви дадем няколко съвета как да почистите уреда си, за да избегнете неприятни миризми и да го поддържате дезинфекциран.


Сода бикарбонат
Това е отличен продукт за премахване на мухъл и мръсотия, които се натрупват вътре в барабана на пералната машина и отделението за перилен препарат. Ако остатъци от сапун, перилен препарат или белина започнат да се натрупват, те могат да създадат миризлива и лигава паста, но този продукт ще ви помогне да я премахнете.

Оцет
Освен че помага за премахване на замърсяванията, които се натрупват вътре в пералнята, той помага за неутрализиране на лошите миризми.
Това е жизненоважно, защото лошата миризма от пералната машина може да започне да прониква във вашите прясно изпрани дрехи.

Витамин С

Известен също като аскорбинова киселина, е лимонен агент, който присъства в различни почистващи продукти. Обичайно е да намерите този витамин в сапуни, обезмаслители и почистващи препарати за подове, особено в тези продукти, които са от органичен произход.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X