Напишете дума/думи за търсене

7 съвета, за да извлечем повече от кухнята си

Няма такова нещо като малка кухня, има само зле подредена. След като прочетете тези съвети, ще разберете, че размерът няма значение, важно е да знаете как да използвате най-добре това пространство.

1. Цветове
Избирането на правилните цветове за стените, подовете и мебелите ще придаде на вашата кухня повече визуално въздействие и ще я озари. Изберете цветове, които отразяват светлината като бяло, жълто или неутрални нюанси. Освен това те ще ви помогнат да поддържате кухнята си в безупречно състояние.

2. Функционалността преди всичко
Вашата кухня трябва да изглежда красива, но трябва да е и функционална. Ако нямате много място, но искате да използвате максимално всеки сантиметър, добавете сгъваеми мебели.

Подвижните аксесоари са друга опция, като например дъска за рязане на храна, която лесно може да приберете, когато не ви трябва.

3. Използване на пространството
Благодарение на персонализирания дизайн може да комбинирате отворени рафтове, за да оптимизирате пространството, което вече имате. Освен това може да замените вашите луксозни кухненски орнаменти с по-практични предмети като стъклени буркани за съхранение на боб, ориз, паста и др.

4. Отворена концепция
Колко пъти сте мечтали да имате отворена кухня? Освен че е тенденция от години, този стил ви дава пространство за добавяне на маси, рафтове и куки за вашите прибори. Ако в дома ви липсва подходящо осветление, този дизайн е ключът към осигуряването на изобилие от естествена светлина.

5. Бар за закуска
Инсталирайте барплот за закуска, като използвате високи плотове или остров. Добавете рафтове и чекмеджета в долната част, за да съхранявате вашите тенджери, тигани и прибори.

6. Шкафове
Повече от вероятно, когато разчистите кухнята си, ще намерите малки уреди, купи и други дреболии, които не използвате. За да ги държите далеч и добре организирани, поставете ги в шкафове с жалузи или врати с панти.

7. Обмислете разпределението
Всяка кухня има характеристики, които я правят уникална. Правоъгълните или продълговати кухни се нуждаят от Г-образно разпределение, а квадратните - U-образно.

Ако кухнята ви е тясна, използвайте само едната страна, за да сведете до минимум безпорядъка. Поставете бар или маса от празната страна, за да имате повече пространство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X