Напишете дума/думи за търсене

Шест декоративни идеи за бяла кухня

Белите кухни са вечни, никога не излизат от мода и пасват на всяко пространство. Те имат големи предимства като илюзията за простор, която създават, дори ако кухнята ви е малка. Освен това всяка естествена светлина се проектира по-добре.

Всъщност има някои кухни, които в зависимост от разположението на уредите и шкафовете са идеални за интегриране в хола. Точно такива идеи ще споделим с вас в тази статия. Така можете да извлечете максимума от вашата бяла кухня.

1. Помислете за дръжките
Дръжките на вратите са важни и правят шкафовете лесни за отваряне. Не се задоволявайте само с тяхната функционалност. Вместо това се опитайте да ги интегрирате в декорацията на вашата бяла кухня с контрастен цвят като черно. Така още малко ще стилизирате силуетите на мебелите и ще осигурите акцент.

Ако обичате чистия минимализъм, ще намерите и шкафове без дръжки. Това също е добър вариант в зависимост от това какво искате да постигнете в кухнята си.

2. Не забравяйте кухненския остров
Кухненският остров върши чудесна работа, особено ако е просторен. В случай на бяла кухня може да използвате бял остров или да добавите нотка цвят, който генерира хроматичен контраст. Един от вариантите за това е използването на бяло терацо със сиви тонове.

Не забравяйте, че местата за сядане около острова също допринасят за дизайна. Дървена или метална седалка с тънки крака ще изглежда страхотно. Изберете второто, ако искате вашата кухня да има индустриален стил.

3. Добавете топлина
Белите кухни имат предимството да изглеждат добре с всичко. За да добавите топлина, дървените аксесоари са идеални - столове и маси, наред с други декоративни предмети. Пуснете естествената светлина и се опитайте да оставите място за растения.

В случай на отворени и интегрирани кухни с всекидневната, тази топла нотка прави пространствата интегрирани по естествен начин. Така че изберете остров или бар, който не е много висок, за да не пречи на пространството около себе си.

4. Похвалете се със специалните си аксесоари
Нека всеки, който влезе в дома ви, види онзи порцеланов сервиз за чай, който толкова обичате, или онзи безобразно красив сервиз за хранене, с помощта на отворени шкафове или рафтове. Няма значение дали вашата кухня е голяма или малка, има опции за всеки.
В малка кухня може да инсталирате вертикален витринен шкаф по поръчка. Така че може да оптимизирате пространството си, като същевременно придавате значение на ценните си вещи.

5. Не забравяйте за настилката
Когато преустройвате кухнята, винаги трябва да имате предвид как ще изглежда подът. Ако искате да продължите да създавате впечатление за простор в кухнята, изберете бял под.

Ако обаче искате повече топлина, изберете дървен под. Разбира се, уверете се, че е направено от устойчив, издръжлив материал, лесен за почистване и дезинфекция. Не забравяйте, че има няколко материала, които имитират дърво.


6. Използвайте бяло, за да замаскирате кухнята
Малките кухни имат някои ограничения, но винаги е възможно да изглеждат добре и бялото прави това перфектно. Ако искате вашата малка кухня да споделя пространството си с трапезарията или всекидневната, трябва да интегрирате кухненските мебели със съседните стени, така че всичко трябва да е бяло.

Освен че помага за маскиране на пространствата, ще се насладите на страхотно осветление за вашата малка стая. Опитайте се да не излагате много на открито приборите и уредите.

Хубавото на белите кухни е, че ни позволяват да си играем с много декоративни елементи. Въпреки че този цвят е неутрален, може да му дадем цветни нотки, без да губим същността. И това придава много стил на това пространство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X