Напишете дума/думи за търсене

Декоративни елементи, които създават усещане за лекота в дома

Време е да се запознаем с някои декоративни елементи, които създават усещане за лекота и които предават финес и изтънченост.

Възприятието, което изпитваме всеки път, когато влезем в стая, може да бъде различно. Всичко зависи от ресурсите, които се използват в пространството. Например декоративните елементи, които създават усещане за лекота.

Със сигурност неведнъж сте усещали, че една мебел или предмет не тежи много само заради външния си вид; с други думи, създава впечатлението, че е лек или малък. Усещането не е свързано с буквалния размер на обекта. По-скоро е въпрос на съдържание.

Материали, които създават усещане за лекота
Днес има много възможности за производство на продукти, които са лесни за ежедневна употреба и допринасят положително както естетически, така и функционално.

Специален случай е стъклото. Откриваме го не само във витрините, но и в различни предмети, които се използват за декорация. Обикновено са прозрачни или полупрозрачни и създават приятен и лек визуален ефект.
Подобна е и употребата на PVC или полимерите. Те са добър залог на декоративно ниво. Имат все по-нарастващо присъствие в домовете, точно като керамиката и порцелана, които, поради деликатната си природа, предават това усещане за лекота.

Ресурси, които предават усещане за лекота
• Кристални чаши, кани и купи са основните примери, които заемат водеща роля в този тип естетика. Те се характеризират с ниво на прозрачност, което пречиства околната среда и предлага много по-променливо и фино съдържание, както се случва например с бохемското стъкло.
• Друг случай е този с лампите Tiffany. Те са съставени от малки парченца цветно стъкло, които леко филтрират светлината и създават спокойна и динамична атмосфера.
Прозрачните пластмасови седалки като столове и табуретки придобиват все по-голямо присъствие в хотелските пространства. Те почти не тежат и изпълняват абсолютно същата функция като тези, направени от метал или дърво.
Полупрозрачните копринени завеси също са сред най-често срещаните. Използват се за онези пространства, в които искаме да влезе повече светлина. В този случай те обогатяват стаята и не се превръщат в пречка за навлизането на естествена светлина.
• Прозрачни странични маси, изработени от стъкло или пластмаса, също се вписват в тази група. Те не са толкова често срещани; в по-голяма степен обаче преобладават стъклените плотове за централните маси в хола или трапезарията.

Не забравяйте, че предметите от бита също допринасят за декорацията. Въпреки че служат за утилитарна и функционална цел, те могат да играят важна роля и на естетическо ниво.
Чаши, чинии, чаши, подноси, купи и вази играят интересна роля. Трябва да се отбележи, че на общо ниво те могат да предложат изящен, елегантен и изчистен стил.

Стъклени подове: иновативна структура
Една от тенденциите, които набират голяма популярност в обществените пространства, са стъклените подове. Те са полезни за излагане на долната част на помещението, тъй като често се използват за показване на археологически останки в музеи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X