Напишете дума/думи за търсене

10 ключа за декориране в индустриален стил

Индустриалният стил се характеризира с отразяване на градска, вечна и трезва естетика.
Както подсказва името му, той е вдъхновен от фабриките. Това е стил с проста архитектура и използване на материали с малко детайли и орнаменти. Придава на дома младежка, свежа нотка, която е пълна с характер.

Публикация, наречена „Индустриалният стил, адаптиран към съвременния стил в интериорния дизайн”, обяснява, че през 50-те години на миналия век няколко фабрики в Ню Йорк се затварят и в крайна сметка стават домове. В резултат на това се ражда известният индустриален стил, известен още като градски или лофт стил.

Той е предпочитан за декориране на ресторанти, кафенета и апартаменти в градовете. Поради използването на груби материали като цимент, тухли и стомана и тъмни, метални и студени цветове, този стил се свързва с мъжествеността.

Въпреки това неговата адаптация и текущата употреба позволяват на индустриалния стил да бъде смесен с по-меки, по-леки и по-женствени материали, текстури и цветове. Независимо от това, този стил има рокерско, модерно и изтънчено докосване.

Характеристики на индустриалния стил
Той се характеризира с това, че е вечен. След повече от 50 години от първоначалния си бум, той все още е актуален и свеж. Открити пространства с открити тухлени и бетонни стени и подове; големи прозорци; и мебели, които съчетават дърво и метал, се комбинират, за да придадат градски вид, вдъхновен от фабрики, но адаптиран към домовете и тенденциите.

Това е еклектичен стил, който позволява комбинации от различни видове стилове и елементи. Заради това могат да бъдат включени елементи от рустик, винтидж, скандинавски и минималистичен стил.

Индустриалният стил е идеален за използване в открити пространства, в които има големи прозорци и високи тавани, с проста архитектура и тенденция към минимализъм.

Ако обаче жилището ви не е таванско помещение, не се притеснявайте, все още може да адаптирате този стил към вашия дом. Ето няколко съвета как да го използвате.

Използвайте естествено дърво
Най-добре е да оставите дървените си мебели в естественото им състояние. Не нанасяйте лак, гланц или боя.
Оставете дървесното зърно да се покаже в натуралната си светлина. Няма нужда да криете несъвършенствата му.

Оставете материалите голи
Докато много декоративни стилове се опитват да скрият кранове, пирони и тухли, докато индустриалният стил търси обратното. Няма проблем с оставянето на тръби и конструкции открити.
Бетонът, дървото, циментът, кожата и тухлите трябва да бъдат оставени във възможно най-естественото състояние.

Желязото, месингът и стоманата са най-добрите ви съюзници
Тези видове материали са незаменими, ако искате да декорирате в индустриален стил. Оставете настрана пластмасите и керамиката и ги заменете с неръждаема стомана, месинг или желязо. Може да замените пластмасови кофи за боклук и органайзерни кутии с метални кошници.

Същото важи и за столовете и масите. Включете някои, които имат метални крака или които са изцяло изработени от метал. Декоративните елементи като малки статуетки и кухненски уреди също трябва да притежават тези материали.

Изберете мебели, които съчетават дърво и метал
Когато декорирате в индустриален стил, трябва да играете с елементи, които изглеждат нови и стари. Един от най-добрите начини да постигнете този ефект по балансиран начин е да използвате мебели, които съчетават дърво и метал.
Металът със своя блясък ще придаде този модерен вид. От друга страна, дървото придава по-селски щрих, особено когато не се използва лак.

Използвайте повторно и направете свои собствени декоративни предмети
Този стил е вдъхновен от фабрики, така че можете да използвате повторно индустриални елементи, за да ги превърнете в полезни предмети. Палетни маси или столове са много подходящи. По същия начин може да търсите лампи или декорации, направени с повторно използвани метални предмети.

Освен това може да използвате тенекии или бутилки от кехлибарено стъкло, за да ги превърнете във вази или контейнери. Може да изложите вашите електрически китари или инструменти на показ, ако сте любител на музиката.

Използвайте мебели и предмети с износен вид
Тъй като индустриалният стил е вдъхновен от фабрики и градска среда, елементите, които имат износен вид, са идеални. Става дума за тъкани и текстури, които отразяват изминалото време.
Може да използвате часовници, лампи или метални знаци, които умишлено имат малко лющена боя.

Също така може да нанесете слой боя, която постига ефекта на износване.

Включете ретро елементи за уникален индустриален стил
Тъй като индустриалният стил е роден през 50-те години, може да декорирате с някои винтидж или ретро елементи като стари знаци за кока-кола, снимки на рок енд рол банди, декоративни ламаринени чинии или картини в поп стил, като произведения на Анди Уорхол.

Изберете цветова палитра в съответствие с индустриалния стил
Когато декорирате в индустриален стил, е важно да използвате цветова палитра, която му съответства. Ярки цветове обикновено не се използват. Напротив, преобладават неутралните нюанси с различни нюанси на сиво, бежово, бронзово, сиво-синьо и акценти в бели и черни тонове.

Най-голяма топлина ще ви предложи тона на дървото, което изберете, тухлите, които са оставени в полезрението, и някои кожени аксесоари.

Изберете текстил и щампи, които да съвпадат
Карираните тъкани са класика на този стил. Въпреки това платовете от естествени влакна и в светли цветове като лен или памук също се съчетават много добре и осигуряват топлина.
В същото време кожата е перфектен материал за вашите мебели. Диван Честърфийлд в кафяви тонове е емблематичен елемент за индустриалния стил.

Използвайте големи лампи и прожектори
Осветлението е от съществено значение за декорирането в индустриален стил. Използвайте лампи с метални абажури или оставете крушките открити. Лампите с подобен стил на филмовите или фотографските лампи чудесно се вписват тук, както и тези, които са пендели.


Адаптирайте индустриалния стил към вашето пространство
Дори в интериорния дизайн терминът неоиндустриален или индустриален шик се използва за обозначаване на индустриалния стил, който включва други елементи, които го омекотяват, добавят повече цвят и позволяват да изглежда адекватно в по-малки пространства.

Например може да добавите някои растения или възглавници в ярки цветове, за да дадете живот и да добавите цвят към помещенията. Също така може да адаптирате индустриалния декор само за малко пространство или определена зона от вашия дом, като например стая за отдих, кабинет или стая на вашия тийнейджър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X