Напишете дума/думи за търсене

Как най-добре да почистите телевизора

За да уловите всяка секунда от любимото си предаване, ще ви трябва телевизионен екран, по който няма прах, мръсотия и пръстови отпечатъци. Но използването на грешен метод за почистване може да не ви позволите да се насладите на гледането на телевизия. Ето кой е най-ефикасният и безопасен метод за почистване на телевизора.

Без значение какъв тип телевизор имате, най-добрият начин да почистите монитора е специалната суха кърпа от микрофибър, предназначена да почиства и премахва зацапванията от очила, мобилни телефони и обективи на камерата.

Как да почистите плоски плазмени, LED, LCD и OLED телевизори

По-деликатните LCD, плазмени или задни проекционни екрани не бива да се обгрижват с традиционното мокро почистване. За да запазите този плосък екран като нов, без да го повредите, ето какви са съветите на специалистите.

• Какво ви е необходимо: Микрофибърна кърпа или такава за прах, и мокра кърпичка, предназначена за електроника (или спрей за електроника и обикновена мека носна кърпичка).

• Как да почистите:

Първо и задължително изключете телевизора, преди да го почистите.
Избършете телевизора с мека, суха кърпа от микрофибър или с такава за прах. Изберете най-фината микрофибърна кърпа, която ще откриете на пазара. Идеята е да не бъдат по никакъв начин наранени повърхностите.
Купете си микрофибърна кърпа специално за монитора и не я ползвайте за нищо друго.
Чистете внимателно, без кръгови движения. Не притискайте към екрана! За да е най-нежен допирът до него, сгънете кърпата на четири и бавно минете по хоризонтала и по вертикала на вашия телевизор.
Внимавайте да не набутвате праха към пластмасовата рамка на телевизора. За целта е най-добре да чистите в една посока – отдолу нагоре.
Ако има петна, а обичайно има такива, оставени от пръсти, трябва или да навлажните микрофибърната кърпа леко (в никакъв случай да не е напълно мокра), или да ползвате от кърпичките за почистване на електроника. Има също така специални спрейове за целта. Бихте могли да ползвате и спрей за очила, но много внимавайте какъв е произходът на тези спрейове, защото някои от тях съдържат увреждащи монитора и стъклото съставки. Ако не сте сигурни, че имате висококачествен спрей за монитори и стъкла, по-добре заложете на сухото почистване.
Може да си направите спрей, като смесите дестилирана вода и бял оцет в съотношение 50:50. Никога не пръскайте от него директно върху екрана. Навлажнете микрофибърната кърпа и тогава забършете.
С микрофибърната или с кърпичката за електроника минете внимателно и около бутоните. Почистете с тях и дистанционното управление.
Понякога остават засъхнали участъци – в никакъв случай не ги търкайте с нокът или нещо друго остро. Пробвайте няколко пъти с навлажнена кърпичка и засъхналото ще се разтвори и ще успеете да го премахнете.

Съвет: Плазмените екрани, макар и изработени от стъкло, имат антибликови покрития, които могат да бъдат повредени от традиционните почистващи продукти. Най-добре е да следвате сухия метод.

• Почиствайте телевизора си веднъж седмично, за да не се натрупват прах и пръстови отпечатъци и да стават по-трудни за отстраняване. Направете го още по-лесно, като държите микрофибърна кърпа наблизо, за да премахнете праха и мръсотията веднага когато я видите.
• Стойте далеч от продукти, съдържащи амоняк, алкохол или ацетон, които могат да повредят екрана на телевизора.

9 хитрости при почистването

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X