Напишете дума/думи за търсене

Навици, с които може да направим дома си идеално чист

Всичко да блести от чистота по всяко време и всичко да е идеално подредено за мнозина е важна мисия във всекидневието. Но как се справят? Оказва се, че тези хора имат 7 навика, които им помагат без да се напрягат особено, да постигат желаната цел. Ето кои са те:

- Винаги си оправят леглото. Всъщност това отнема само няколко минути, но веднага променя облика на спалнята, защото тя изглежда спретната и чиста. А и вечер е по-добре да се влезе в подредена и приветлива стая.

- Никога не оставят мръсна посуда в кухнята вечер, защото преди лягане я измиват. Освен, че така се елиминира опасността от остатъците от храна да се носи миризма цяла нощ, е по-приятно сутрин човек да е се окаже в чиста кухня и бързо и спокойно да приготви кафе и закуски.

- Прибират дрехите по местата им или ги оставят в коша за пране, ако са мръсни. Любителите на чистотата и реда го правят, дори и да са изключително уморени при прибирането от работа. Защото знаят, че следващият ден ще започне, без да се налага да прескачат мръсно бельо или да търсят нещо из камарите разхвърляни дрехи.

- Използват често и умело прахосмукачката и особено различните й накрайници, защото знаят, че прах има не само по пода, а и по мебелите, щорите, стените.

- Не държат излишни вещи у дома. Такива са тези, които или се използват изключително рядко или отлежават някъде забравени, но заемащи място и трупащи прах.

- Определили са място за всяка необходима вещ. Така хем я превръщат в част от интериора, хем подпомагат поддържането на чистота.

- Правят цялостно почистване на дома на всеки две седмици. Изглежда сложно и трудоемко, но при добра организация не е толкова страшно. Логиката е, че ако в такъв интервал се почистват и мивките, тоалетната чиния, вътрешността на фурните, те не биха се замърсили до степен, че после някой да трябва да припадне от търкане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X