Напишете дума/думи за търсене

Стайни цветя за заетите и мързеланковците

Нашите приятели от ЗЕЛЕНО направиха класация за най-непретенциозните стайни растения. Ако някога са ви подарили прекрасно саксийно цвете, а вие сте забравили за него и сте го открили случайно при основното почистване на дома и, разбира се, трудно сте го разпознали, вероятно сте се зарекли от този момент насетне никога да не носите в дома си нищо свежо и зелено. Може би сте избързали със заричането… Тези растения не са никак претенциозни и не изискват специални грижи.

АСПАРАГУС- издържа на всякакви условия (в рамките на разумното) и ще ви бъде благодарен, ако го понапръскате в горещите дни.

ДЪРВО НА ПАРИТЕ - първо ще ви донесе изобилие, второ - отличен избор за разсеяни цветари, но не го захвърляйте в недостатъчно осветен ъгъл, това няма да ви бъде простено, както и прекаленото поливане.

КЛИВИЯ, която ще ви е благодарна, ако за дълго я забравите, защото не обича да променя мястото и саксията си!

ЗАМИОКУЛКАС - идва чак от Мадагаскар и затова е изключително издръжлив. Вирее върху всякакви почви, на лошо осветление и с редки поливки.

САНСЕВИЕРА - МЕЧ, или ЕЗИК НА ТЪЩАТА, както е познато това стайно цвете в Русия. Досещате се, че цвете с такова наименование самият Бог е сътворил с мега устойчивост. На него не му пречи нито течението, нито изсушаването и липсата на светлина. Все пак внимавайте да не го преполивате или пък да го преохладите - тогава няма да оцелее.

ХЛОРОФИТУМ - повечето от нас помнят това растение от училище, а щом там е оцеляло! През топлите дни поливайте през ден, точно както ви е казала учителката, а ако забравите не се притеснявайте, хлорофитумът не се предава лесно.

КОЛЕДНИЧЕ - този избор е най-добрият за разсеяните цветари! Цветето се чувства добре на много осветено място, но ако се премести на по-осветено ще се отблагодари с буен цъфтеж. Ако не му се обръща внимание то се развива много добре.

За още зелени идеи и съвети посетете zeleno.bg.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X