Напишете дума/думи за търсене

Начини за премахване на силикона от стъкло и други повърхности

Практичността на силикона го прави едно от най-популярните лепила за извършване на домашни ремонти. Това лепило се отличава с множеството си функции: уплътнява, залепва и
изолира.

Проблемът възниква, когато то достигне нежелани зони или когато поради неправилно боравене оцветявате повърхности като стъкло, дърво, тъкани и дори кожа.

Идеалното нещо за работа с него е да покриете зоните в близост, до които работите, както и да използвате ръкавици.
Ако е невъзможно да предотвратите изтичането на материала, тогава се справете с него, преди да е изсъхнал, тъй като тогава е по-трудно да премахнете силикона.

Въпреки това има няколко метода, които може да ви помогнат в тази неравна битка. За безопасност е най-добре да носите ръкавици, маски и очила и да проветрявате помещението.

С острие

1. Плъзнете острие под силикона. Идеята е да разрежете слоевете му колкото може повече.
2. Нанесете препарат за отстраняване на лепило, за да завършите „разхлабването”. Спазвайте времето за изчакване, посочено от производителя; това обикновено е около 5 минути.
3. Изстържете омекналия остатък с шпатула.
4. Почистете с препарат. Резултатите ще бъдат оптимални, ако разредите сапун в топла вода и разтриете с гъба.

Топла вода и алкохол
Разтрийте влажна кърпа върху петното от силикон, опитвайки се да го смекчите. След няколко минути прокарайте пластмасова карта или шпатула през стъклото, за да отстраните остатъците. Потопете кърпата в топла вода със спирт, така че силиконът да се разпадне бързо.

Белина
Опитайте да изтъркате остатъците от силикон с белина или натриев хипохлорит. Ако силиконът е полепнал по стъклото на прозорец, има тенденция да се образува плесен. Предотвратете това, като използвате този метод.

Разтворител
Нанесете разредител за боя и изчакайте силиконът да се отлепи. Ще ускорите процеса, ако изстържете мястото с влажна кърпа.

Как да премахнете силикон от ръцете си?
Когато използвате този вид лепило без ръкавици, е много вероятно то да залепне по ръцете ви. Как да го премахнете?

1. Разтрийте незабавно, за да премахнете колкото е възможно повече от него.
2. Масажирайте дланите в найлонов плик.
3. Напръскайте двете си ръце със спирт.
4. Изплакнете със сапун и вода.

Как да премахнете силикона от керамични плочки?
Премахването на излишния силикон върху керамичните плочки е необходимо, за да се предотврати образуването на мухъл и плесен.

Направете го с бръснарско ножче, като предварително го овлажните. Той ще се отдели бързо, ако го намажете със смес от брашно и вода. Изчакайте, докато изсъхне, остатъците от силикон ще полепнат по него. Налейте вода върху него, за да отстраните останалия силикон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X