Напишете дума/думи за търсене

Съвети за премахване на миризмите на тютюн от дома ви

Ако вие пушите или някой вкъщи го прави, имаме няколко полезни съвета за премахване на миризмата на тютюн от помещенията и дрехите ви.

1. Освежител от кафе
Кафето е често използван продукт у дома и миризмата му може да помогне за премахване на миризмите на тютюн от домашната среда. Ако харесвате тази миризма и предпочитате жилището ви да мирише на кафе, а не на тютюн, следвайте тези прости стъпки.
Напълнете купа или стъклен съд с вода. Добавете достатъчно кафе на зърна, за да напълните съда. Поставете този домашен освежител за въздух в стаите, където пушите.

Скоро ще забележите как домът ви започва да мирише на прясно кафе вместо на цигари. Освен това ще имате и естествен освежител за въздух.

2. Използвайте оцет
Когато става дума за съвети, свързани с почистване на каквото и да било, често се препоръчва формула с оцет и в този случай също не е изключение.

Смесете една четвърт бял оцет с три равни части гореща вода в купа. Преди да изстине, поставете сместа в стаята, където миризмата на тютюн е най-концентрирана. Повтаряйте това на всеки три дни, за да поддържате резултата.

3. Премахнете миризмата на тютюн, като го замените с аромат по ваш избор
Добра идея е да използвате етерични масла, за да премахнете миризмите на тютюн.
Изберете любимото си етерично масло. Подгответе декоративна стъклена ваза или съд. Добавете четири чаши вода. Смесете 20 капки етерично масло. Поставете този контейнер в помещения, където се пуши.

Може също да опитате да използвате дифузер с етерични масла. Това действа, като освобождава ароматите си и ще замени миризмата на тютюн.

4. Отглеждайте растения, за да премахнете лошите миризми
Растенията са красиви. Добавяйки цвят и усещане за природа във вашия дом, някои от тях действат и като пречистватели на въздуха. Чрез процеса на дишане те абсорбират въглероден диоксид и отделят кислород. Тези растения включват потос и мирна лилия.

Има и растения, чиито функции надхвърлят пречистването на въздуха и това помага за премахването на миризмите на тютюн от дома. Те елиминират токсини като бензен и формалдехид, сред другите замърсяващи агенти, присъстващи в цигарите. Сансевиерия, или езикът на свекървата, е пример за това.

5. Пречиствател на въздуха
Това устройство елиминира всяка лоша миризма и замърсяващите агенти, които генерира.

За конкретния случай препоръчваме да използвате модел, който
освен че пречиства въздуха, го и ароматизира.

Премахнете миризмите на тютюн от вашите дрехи или текстил

• Оцет: Пригответе смес от четвърт оцет към три вода и почистете мебелите с нея. За дрехите, които може да се перат в пералня, добавете половин чаша оцет в машината.

• Етерични масла: добавете няколко капки от любимото си масло в пералнята.

• Сода за хляб: Този продукт е идеален за премахване на миризми на тютюн и петна от пепел от килими и други текстилни изделия. Просто поръсете две чаши върху текстила и го оставете да действа няколко часа, преди да го почистите с прахосмукачка. Може също така да добавите няколко капки етерично масло към содата за хляб, за да създадете приятен аромат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X