Напишете дума/думи за търсене

Не правете тези 7 неща, когато чистите

Едно от най-несимпатичните неща на този свят е чистенето на дома. Необходимо, но досадно.

Крайният резултат винаги е удовлетворяващ, но понякога от прекалено старание всичко да блести може да допуснем някои грешки, които да помрачат крайния резултат.

Какво не бива да правим, докато почистваме?

1. Да чистим първо пода

Преди да метнете един парцал върху паркета или плочките, избършете плота в кухнята. Все някое и друго боклуче ще полети към пода.

2. Да пръскаме директно върху повърхностите

Независимо дали говорим за керамични, стъклени или други повърхности, директното пръскане на препарат върху тях може да доведе до натрупване на препарата. А това с течение на времето може да се превърне в мазно петно върху дамаската на фотьойла или върху прозореца. Напръскайте първо парчето плат или хартията, с която ще чистите.

3. Да не подбираме какво слагаме в съдомиялната

Пресата за чесън и рендето нямат място в този уред. Всичко, което по повърхността си има малки дупчици, не трябва да се слага в съдомиялната. Тъй като храната, която може да е останала по тях, води до образуването на плесен, която ще полепне по останалите съдове. Помнете, че никога не трябва да слагате приборите в една и съща посока, ако не искате да залепнат един за друг.

4. Да не сменяме често гъбата за миене на чинии

Не само животът на верото свършва, но и този на гъбите. Един месец вярна служба е достатъчна за смяна на гъбата. Ако нямате подръка нова, тогава накиснете старата във вода и я сложете за 1-минутно санитарно почистванване в микровълновата.

5. Да не сушим четката за тоалетна

След използване на четката за тоалетна е добре да я оставим да изсъхне, преди да я върнете обратно в поставката й. Влагата развъжда бактерии, а със сигурност не искате още повече от тях близо до тялото си.

6. Да не сменяме микрофибърните кърпи

Имате пълно чекмедже с кърпи, които ползвате за бърсане на уредите, и въпреки това рядко ги сменяте. Не правете това, ако искате да запазите по-дълго гладка повърхността на печката, фурната или кафемашината. Освен това така се въдят микроби.

7. Да не чистим кошчето за боклук

Не е изненада, че в него се колекционира цялата мръсотия на къщата. Добре е поне веднъж в седмицата да го чистите, за предпочитане с белина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X