Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим веднъж завинаги с праха у дома?

Идеалният дом не е еднакъв за всички, но няма такъв, в който да не се налага да се бърше прах. Понякога това се оказва не толкова успешно и е много вероятно причината да е в допускането на различни грешки.

- Използване на четка от пера. Тя само премества прахта от едно място на друго. По-добре заложете на микрофибърни кърпи или на електростатична четка, които има функцията да привлича микроскопичните частици. Кърпите и четките после се възстановяват с изпиране.

- Забравя се почистването на решетките на отоплителните уреди или на вентилацията в жилището, както и на щорите. Най-добрият вариант това да се направи, е използването на прахосмукачка с мек накрайник.

- Сухо чистене. Когато е такова, прахта просто се вдига във въздуха. Затова влажната микрофибърна кърпа е далеч по-резултатният вариант.

- Остатък от полиращи материали върху мебелите, който привлича прах. За да избегнете това, е по-добре да впръскате съответния препарат в парцала, който ползвате, и така да търкате. Хем ще има по-добър ефект, хем е по-икономично.

- Същата грешка може да се допусне и при останалите повърхности или казано иначе - не трябва използваният препарат да е прекалено много.

- Не се почиства редовно филтъра на прахосмукачката. Препълването му води до връщането обратно на фини прахови частици във въздуха.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X