Напишете дума/думи за търсене

Хляб между зъбите, сол в сладкото и други готварски хитрини

С един замах може да направите готвенето много по-лесно. Ако ви е писнало да плачете, докато режете лук, или ви е омръзнало храната ви да се залепва за дъното на тенджерата, прочетете тези съвети.

1. Захапете филия хляб между зъбите, докато режете лук, той ще абсорбира изпаренията от зеленчука и ще спре сълзите.

2. Потопете плодовете в ледена вода за 5 мин, за да ги обелите по-лесно.

3. За да предотвратите раздробяването на яйцата, когато ги режете на филийки, потапяйте ножа в студена вода.

4. Печете подправките на слаб огън, за да подобрите и усилите вкуса на натуралните им масла.

5. Винаги захлупвайте ориза, докато го готвите. Парата помага за неговото приготвяне.

6. Никога не съхранявайте домати или цитрусови плодове в хладилника, тъй като студът намалява вкуса и аромата им.

7. За да проверите колко са пресни яйцата, поставете ги в чаша с вода. Гответе с тези, които потъват, а тези, които плуват на повърхността, изхвърлете в коша за боклук.

8. Преди да измерите необходимото количество мед или меласа за даден сладкиш или ястие, намажете мерителната чаша с яйце, за да предотвратите залепването.

9. Солта може да разкрие сладостта на всяко плодово ястие, независимо дали става въпрос за суфле с грейпфрут или сладко от боровинки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X