Напишете дума/думи за търсене

Печени ябълки с шоколад

ниско съдържание на мазнини

лесно

4 порции

30 мин + охлаждане

За една порция:

234 ккал

мазнини 1 г

въглехидрати 57 г

холестерол 59 мг

протеини 1,5 г

фибри 5,7 г

необходими продукти:

4 ябълки

200 г шоколад

1 ванилия

начин на приготвяне:

1 Обелете ябълките, като запазите малко от кората около дръжката. Почистете ги от семките с внимателно издълбаване от другата страна.

2 Сложете ги във фурната и ги запечете на 200°С за 10-15 мин. Извадете ги, оставете ги да се охладят, набодете ги на клечки и ги оваляйте в разтопения на водна баня шоколад с ванилията.

3 Поставете ябълките върху хартия за печене и ги сложете в хладилника да се стегнат.

Може да приготвите десерта и със сурови ябълки.

за още практични съвети, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с любими кулинарни блогъри, вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X