Напишете дума/думи за търсене

Печени ябълки с шоколад

ниско съдържание на мазнини

лесно

4 порции

30 мин + охлаждане

За една порция:

234 ккал

мазнини 1 г

въглехидрати 57 г

холестерол 59 мг

протеини 1,5 г

фибри 5,7 г

необходими продукти:

4 ябълки

200 г шоколад

1 ванилия

начин на приготвяне:

1 Обелете ябълките, като запазите малко от кората около дръжката. Почистете ги от семките с внимателно издълбаване от другата страна.

2 Сложете ги във фурната и ги запечете на 200°С за 10-15 мин. Извадете ги, оставете ги да се охладят, набодете ги на клечки и ги оваляйте в разтопения на водна баня шоколад с ванилията.

3 Поставете ябълките върху хартия за печене и ги сложете в хладилника да се стегнат.

Може да приготвите десерта и със сурови ябълки.

за още практични съвети, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с любими кулинарни блогъри, вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X