Напишете дума/думи за търсене

Имате ли проблеми с доверието? 5 начина, които ще ви помогнат да започнете да вярвате на другите

1. Спрете да се изоставяте
Лесно е да не вярвате на другите, когато многократно сте нарушавали доверието си към себе си. Казвате ли си, че ще спрете да търсите определен тип партньори, и въпреки това установявате, че излизате с поредното копие на последния ви сериозен партньор? Казвате ли, че ще започнете да превръщате тялото и здравето си в приоритет, а въпреки това ежедневно пиете кафе, алкохол и консумирате преработени храни?

Обещахте ли си ваканция, а след това я пропуснахте, за да свършите още малко работа? Склонни ли сте да пропускате почивка, релаксация или самопризнание като цяло?

Ако хронично нарушавате обещанията си към себе си , ще ви е трудно да се доверите на думата на другите. Първо направете думата си добра в собствения си живот и магически ще започнете да виждате как тази тенденция започва да се обръща в отношенията ви с други хора.

2. Поработете повече, за да се приемете напълно
Единствените неща, за които се страхувате, че другите ще направят грешно за вас, са нещата, които вие вече грешите за себе си.

Извадете нов лист хартия. Най-отгоре напишете „Неща, които не харесвам в себе си". След това напишете първите 10-50 неща, които ви хрумват. Не си слагайте спирачки.

След това маркирайте/подчертайте/поставете звезда до първите пет неща, които най-често критикувате в себе си. След това разберете каква е здравата, базирана на реалността, състрадателна мисъл за заместване на това негативно убеждение и я прикрепете към метафоричния си щит за следващите няколко седмици.

Колкото повече започнете да обичате и приемате части от себе си, толкова повече другите хора в живота ви също ще започнат да обичат и приемат тези неща. И ако една от основните причини, поради които сте държали околните на разстояние до този момент от живота си, е била тайният страх от негативната преценка на другите, сега ще бъдете по-добре подготвени за редките хора, които може да се опитат да изстрелят стрели по вас

3. Бъдете по-надеждни
Защитите често в крайна сметка създават точното нещо, от което най-много се страхувате. Например, ако се ужасявате хората да ви напуснат, е много вероятно първо вие да ги напуснете. Мислите, че се защитавате, но в действителност просто гарантирате точния резултат, от който най-много сте се страхували.

Наблюдавайте как сте склонни да саботирате връзките си, назовете този защитен механизъм на близък приятел, терапевт или довереник и след това не използвайте този спасителен люк следващия път, когато искате да се противопоставите на думата си. Като сте по-доверчиви в отношенията си с другите, вие ще започнете да вярвате, че другите също са по-надеждни.

4. Бъдете готови да останете на място
В съвременните времена е социално приемливо (и дори възприемано като секси или желано) да бъдеш напълно „свободен", без връзки с другите. Водете номадски начин на живот, като работите от лаптопа си и сменяте държави, когато пожелаете.

В крайна сметка тази нужда да останеш свободен и да нямаш ограничения, се усеща безжизнена и мъртва. Това противоречи на самата ни природа като социален вид.
Останете на едно място. Останете във връзки за по-дълги периоди от време. Придържайте се към кариера с години. Разтегнете графика си и си позволете да правите планове за бъдещето.

Хората, които не желаят да се доверят на другите (или на света, или на себе си), имат предизвикателство да планират бъдещето, защото не вярват, че

а) то ще бъде добро или
б) че то ще съществува.

Така че противодействайте на този начин на мислене, като си позволите да правите планове за бъдещето и да изграждате по-дългосрочни ангажименти.

Купете билети за концерт за след няколко месеца и попитайте любимия си дали иска да дойде с вас. Планирайте ваканция за няколко седмици и внесете депозита на мястото, където ще отседнете. Започнете да ходите на фитнес със седмичен приятел във фитнеса и вижте къде ще ви отведе.

Пуснете корени. Това ще служи добре на нарастващото ви чувство на доверие.

5. Научете се да се доверявате... като се доверявате
Ърнест Хемингуей казва: „Най-добрият начин да разберете дали може да се доверите на някого, е да му се доверите."

Една танцьорка може да бъде уловена във въздуха само ако има достатъчно доверие на партньора си, за да скочи. Вашият любим може да обича във вас само това, за което му имате достатъчно доверие, за да му го покажете.

Скок. Любов. Бъдете напълно себе си. Проявете необходимата смелост и способността ви да се доверявате на хората ще дойде с времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X