Напишете дума/думи за търсене

Обичайният начин, по който мъжете принуждават половинките си да правят секс, без дори да го осъзнават

Имам приятелка, чийто брак е на ръба на тоталното разклащане. Съпругът й работи твърде много и за него половинката му не е приоритет. От години тя се опитва да го накара да я забелязва, да иска да прекарва време с нея, да се наслаждава на нещата, на които са се радвали заедно доскоро. И през повечето дни тя се проваля.

Освен ако не прави секс с него. След оргазма той прави нещо хубаво за нея, след което нещата се връщат във вида, в който са напоследък. Тя се чувства самотна и откъсната, той си върши своите неща. Докато отново правят секс и колелото се завърта.

Но никога не забравяйте, че интимността по задължение е принуда.

Сигурна съм, че много жени са попадали в подобни ситуации повече от веднъж и вероятно с различни мъже през целия си живот. И съм сигурна, че много жени са приели, че в този модел на общуване няма нищо нередно. Не е изключено дори да сте чували от устата на някой мъж, че „така е било винаги. Мъжете искат секс, а жените им го дават".

Трябва ли жените да се чувстват длъжни да правят секс с партньорите си?

Трябва ли някога да правите секс, когато не сте в настроение?

Само ако това ви кара да се чувствате добре в крайна сметка. Не казвам, че трябва да стигнете до оргазъм. Това, което казвам е, когато лежите до вашия мъж след секс, чувствате ли се свързани и обичани?

Или се чувствате така, сякаш сте пожертвали тялото си заради щенията на някой друг? Дори и да не сте изпитали никаква физическа или психическа болка, много жени се впускат в сексуален контакт без ентусиазъм. Някои жени в крайна сметка могат да намерят удоволствие, но повечето не го правят.


Ако се отдадете на размяна на ласки, която не желаете, защото се чувствате виновни заради партньора си или защото чувствате, че това е ваша отговорност, може да има физически и емоционални последици. По време на сексуалния акт, ако една жена не е готова, тя може да почувства физическа болка, а това със сигурност е последното нещо, което някой трябва да изпитва по време на сексуалния акт.

Повтарящите се случаи на правене на секс като задължение могат да доведат до избягване на каквато и да е физическа интимност, до това вече да не се наслаждавате на сексуално преживяване и да гледате на секса като на задължение, вместо като на нещо приятно. Най-важното е, че правенето на секс заради някой друг може да доведе до дългосрочни психични проблеми.

Всичко това в крайна сметка може да доведе до смъртта на връзката, което жената се опитва да избегне, като се отдаде на половинката си.

Трябва да се запитаме защо толерираме правенето на секс, когато не ни се иска, и откъде произлиза това вярване, че трябва да отвърнем винаги на желанията на по-силната ни половинка. Наша отговорност ли е да направим мъжа си щастлив за сметка на връзката ни със секса и психическото ни здраве?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X