Напишете дума/думи за търсене

Какво да ядем и пием при разширени вени

Природата е дала козове в овладяване на болките, свързани с разширените вени. Тя казва, че е полезно да се посяга към храни богати на витамин А, В, С и особено витамин В6. Добре е да се ядат овесени ядки, пшеничени зародиши, бамя, листни зеленчуци, лук, чесън, пресен магданоз и чай от него, запарка от копривени листа, пресен сок от червено цвекло и моркови.

Трябва да се избягват люти подправки и особено черен пипер. За облекчаване си правете студен душ на краката за около 1 минута неколкократно през деня или слагайте студен компрес с мокра кърпа върху засегнатия участък.
В по-болезнените периоди вземайте витамин С - 500 мг дневно, витамин Е, рутин и лецитин. Яжте праскови, череши, шипки, къпини и елда.

Мажете краката с мехлем от жълтурче, черен оман или конски кестен. И ако нищо от това не помогне, тогава  в стъклен или глинен съд разтворете хума.
Разстелете я върху памучен плат и я сложете върху болната вена. След 3 часа махнете превръзката и промийте мястото с отвара от смрадлика. Това съветва природолечителят проф. Мермерски. Пийте отвара от черници или сутрин на гладно изяждайте по 10 ореха в продължение на 25 дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X