Напишете дума/думи за търсене

Прически според зодията

5. Лъв: холандски венец

На кралиците в зодиака ще подхожда плитка, която напомня корона. Холандският венец е именно такъв тип прическа. Той се заплита като най-обикновена рибена кост с три кичура. Единствената разлика е, че не трябва да прибирате цялата коса. Това се получава, като добавяте коса само от горната страна на плитката. За холандския венец не е нужно да плетете дълго. Накрая го захванете с малко ластиче и леко раздърпайте кичурите от него, така че да изглежда по-обемен и масивен.

6. Дева: плитката на доячката

За дейните Деви това е идеалната плитка по две причини. Първо става ужасно бързо и лесно, защото представителките на зодията нямат излишно време и второ – тя е практична и семпла.

За нея трябва да разделите косата на две части. От тях направете 2 най-обикновени плитки. След това ги увийте над главата си като лента и ги фиксирайте с фиби. Краищата на двете плитки може да захванете също с фиби или да завържете с някаква цветна панделка.

7. Везни: рибена кост във формата на окръжност

Везните винаги са на кантар. Като най-балансираната и хармонична зодия те обичат да са последователни. Затова в никакъв случай няма да изберат асиметрията или хаосът, за да приберат косите си. При това положение най-добрият избор за тях е рибена кост във формата на окръжност.

За да изплетете сами подобно нещо, е нужно много търпение и правилно разделяне на косата. Последното става с помощта на гребен. С негова помощ определете линията, по която ще върви рибената кост, за да можете да добавяте кичури към нея от правилното място. Отдясно на плитката това ще става винаги от периферията на косата ви, а отляво - от външната страна на очертаната от гребена граница. Края на плетката си вържете с ластик и прикрепете с фиба под основната линия на окръжността.

8. Скорпион: ситни негърски плитки

Скорпионките са винаги в бойна готовност. Тяхната прическа трябва да напомня това на останалите жени в зодиака. Нищо не внушава характера на воин толкова добре, колкото ситните плитки. Разнообразието при тях е огромно и зависи основно от това как ще разделите косата, преди да започнете плетенето. Може да я разделите на триъгълници, правоъгълници, зигзаг или други неправилни форми. Майсторлъкът е нужен при плетенето, защото разполагате с много малки кичури коса, които трябва да разделяте на еднакво тънки части.

Подобно творение сами няма как да спретнете. Или идете при професионалист, или се оставете в ръцете на някоя приятелка.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X