Напишете дума/думи за търсене

Прически според зодията

9. Стрелец: прическата на Катнис

Плитката е вдъхновена от главната героиня от “Игрите на глада” Катнис и по-специално - прическата, с която Дженифър Лоурънс се превъплъщава в образа на перфектния стрелец в пълнометражната поредица.

На снимка плитката изглежда малко сложна, но е съвсем лесно да си я направите сами. Тя представлява най-обикновена рибена кост, която започва над едното ухо и завършва под другото в плитка. От коя страна, няма значение, освен ако имате асиметричен бретон. В този случай краят на плитката трябва да бъде от страната, на която е ориентиран бретонът.

10. Козирог: рибена кост, приличаща на малка стълба

Козирозите са педантични и прагматични. Обикновено работят много, за да се изкачат максимално в кариерата си. Заради всички тези неща вероятно най-удачната плитка за жените от тази зодия е рибената кост, напомняща стълбичка. Тя не обхваща цялата коса, а само онази част, която би им попречила да виждат идеално – бретона. Ако нямат такъв, то става дума за кичурите, които винаги падат върху лицето им. Количеството се разделя на 2 части. Едната се плете като стандартна малка рибена кост, с тази разлика, че от едната  страна се вплита винаги част от плитка, която се прави паралелно на нея.

Двете плитки вървят успоредно и завършват отделно една от друга. Накрая се захващат с малки ластичета, които се скриват в останалата коса.

11. Водолей: плитка “Водопад”

Дамите от тази зодия обожават свободата си. Независимо дали става дума за работа, личен живот или прическа. Затова плитката “водопад” е препоръчителна за техните коси. Тя се прави хоризонтално на границата между тила и темето. Започва от едното ухо и завършва при другото. За плетенето  се използват стандартно 3 кичура, като се добавят кичури по време на плетенето в двата края. Особеното при “водопада”, е, че частта, която се захваща всеки път отгоре, не се използва за по-нататъшното плетене. Тя просто минава през плитката и пада свободно след нея. Накрая завършва с най-обикновена плитка.

12. Риби: рибена опашка

Това е може би най-лесната за правене плитка, която само прилича на рибена кост. За нея хващате цялата коса и я разделяте на две.

От най-външните части на половините изкарвате по един тънък кичур и го прибавяте към другата част. По този начин изплитате цялата коса, а края захващате с ластик. Ако ви се струва прекалено подредено, може леко да раздърпате плитката.

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X