Напишете дума/думи за търсене

Гроздето - пръв приятел на женската красота

Кремове за ръце, маски за лице и балсами за коса приютяват в състава си екстракт от грозде или от неговите семки. То и в натурален вид може да ни е от полза, както да го разнесем по кожата си, за да я хидратира, така и за да ни нагости с витамините си. Нека властва на трапезата и в помадите ни за красота, защото върши ценна работа.

Детокс с грозде за здраве и бляскава кожа

Идеален начин за изхвърляне на токсините от тялото и то по много вкусен начин е да хапваме от 1 до 3 дни само грозде, но без да надхвърляме 2 кг на ден от него. А гроздето ще ни се отблагодари за доверието с витамините А, В, С, К, с минералите - калций, калий, магнезий, фосфор, желязо, селен, фолиева киселина, с ензими. Само че 3 дни преди детокса трябва да хапваме само леки сурови растителни храни, а вечерта преди старта да изпием 1 ч.ч. чай сена, който има разхлабващо действие. Той ще ускори пречистващия процес. Гроздето може да мушваме с люспите и семките, защото те съдържат ресерватрол - мощен антиоксидант с подмладяващи свойства, който увеличава стабилността на ДНК и продължителността на живота.

Красиви отвътре навън

Плодът на Боговете са ценели и гъркини и египетски красавици, защото гроздето забавя стареенето на кожата, изглажда бръчките по лицето и укрепва стените на кръвоносните съдове. Като го хапваме, то сякаш покрива ноктите ни със слой здравина и се сдобиваме с нечуплив маникюр и педикюр. Че и костите подхранва. Ядем ли го редовно, косата ни ще заблести, а кожата ни ще стане кадифена. Освен това гроздето усилва обмяната на веществата и по-точно водно-солевата. Минералните соли, които се съдържат в него, заедно с органичната киселина, повишават алкалната реакция на кръвта. А колкото по-алкално е нашето тяло, толкова по-здрави и в тонус сме ние самите. Друга негова важна роля е, че стимулира отделянето на урина и по този начин пречиства кръвта, бъбреците и пикочните пътища и оттам заблестяваме съвсем. Гроздето усилва перисталтиката на червата, особено на дебелото черво и ни помага да слабеем.

Гладки бръчки

Едно от най-търсените му качества е да изравнява тена, така че попаднете ли на крем с грозде, не се колебайте да го добавите към козметиката си. Био тонизиращия измиващ гел с гинко билоба и грозде се нанася сутрин и вечер, докато се разпени. След което се изплаква обилно с вода. Той изравнява тена. Успокояващият серум против зачервяване с екстракт от грозде облекчава дискомфорта и възпалението на кожата, прави тена равномерен и е подходящ за кожа с розацея. Хидратиращият крем за намаляване на пигментацията с екстракт от грозде, черница, лимон и горчивка намалява силата на кафевите петна, хидратира и изглажда тена. Антиоксидантният крем за ръце с екстракт от грозде е едно от най-добрите средства за предпазване кожата на ръцете след работа с агресивни химически материали и забавя процесите на стареене. Маслото от гроздови семена, което е любимо на египтянките, помага за премахването на черни точки по кожата на лицето и сенки под очите.

Хидратираща маска с грозде

За да съживите сухата кожа на лицето и изгладите дребните бръчици, смесете:

2 с.л. прясно смачкани гроздови зърна, 1 разбит жълтък и 1 ч.л. бадемово масло, и намажете лицето си. След 20 мин. изплакнете обилно.

Друга подхранваща маска с грозде ще направите като накиснете в 100 мл чист зехтин една шепа разрязани на две зърна със семките. След 5 дни прецедете. Топнете тампон в гроздовия еликсир и намажете лицето. Оставете мазилото в хладилник и го ползвайте със здраве.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X