Напишете дума/думи за търсене

Суперхит е гримът в червено, лилаво и тюркоаз

“Със сигурност няма да сбъркаме ако в новогодишната нощ заложим на златно, ярко червено, перлено бяло и тъмно лилаво. Тези цветове са много актуални в момента”, съветва гримьорката Алекс – Sunny. Червилото може да е в цвят бургунди, за да ни придаде женственост и стил. Него е най-добре да съчетаем с очна линия и златисто по скулите и клепача на окото.

Ако гримираме очите тъмни, например с опушен грим и големи плътни мигли, устните трябва да са светли – в телесен цвят. Друг вариант за макиаж е червено червило, съчетано само с очна линия и сенки в светли нюанси. Няма да сгрешим и ако се спрем на неутрални устни с малко блясък, сенки в синьо-лилав нюанс и плътни мигли.

Стъпка по стъпка
1. Ден преди празничната вечер е добре да ексфолираме кожата си. А преди нанасянето на грима, да я почистим с пяна, вода или гел.

2. За да е по-траен гримът, слагаме основа за сенки. След това на целия клепач нанасяме по-светъл, телесен цвят сенки. С по-тъмните или с черен молив правим контур над окото, вместо с очна линия. И продължаваме линията, докато не срещнем края на веждата. Запълваме този „ъгъл“, отвън-навътре с тъмен цвят сенки (сиво, черно, лилаво или тюркоаз), докъдето решим. За преливане между тъмното и светлото избираме среден нюанс – кафяво, бордо. Във вдлъбнатата част на клепача слагаме от този нюанс и преливаме нагоре към веждата към светъл. Може накрая да подсилим с метална пудра с блясък – златно, сребърно, както и да сложим от същото в основата на окото.

3. Ако очите са по-изпъкнали, по-големи, за да се затвори погледът отдолу и да стане по-секси, слагаме черен молив от вътрешната страна на окото. Ако очите са по-малки, избираме бял или бежов. Може да подчертаем окото отдолу като под миглите нанесем тъмни кремообразни сенки с четка в кафяво, черно, бордо.

4. Почистваме лицето от падналите сенки и нанасяме основа за грим. Тя хидратира кожата, изравнява тена, изглажда неравностите.

5. Поставяме коректор под очите. По-светлите жени нека изберат по-прасковен цвят.

6. Слагаме фон дьо тен, най-близък до нашия естествен цвят. Нанася се отгоре-надолу, по посока растежа на косъмчетата. Отгоре нанасяме прахообразна пудра с по-лека текстурата, за да запечатаме грима и избегнем лъщенето на кожата.

7. Подчертаваме веждите с гел за блондинки, брюнетки или червенокоси, който е под формата на спирала. Може да се ползват и сенки. Слагаме спирала.

8. Ако изберем тъмно червило (като модното лилаво), слагаме балсам половин час по-рано, за да хидратира устните. Попиваме със салфетка. Разнасяме малко пудра. Подчертаваме с молив контура на устните, в тон, близък до червилото. Нанасяме червилото с четка. А отгоре може - гланц.

9. В най-вдлъбнатата част на скулата слагаме по-тъмен руж в кафеникавите нюанси, а в изпъкналата част – розово, прасковено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X