Напишете дума/думи за търсене

Как да пазаруваме от La Redoute

La Redoute (www.laredoute.fr) e може би най-известният френски сайт за пазаруване. Той е любим на много българи, не само франкофони при това. Няколко съвети за тези, които все още не са го пробвали, а в следващите броеве продължаваме и с други популярни чуждестранни сайтове за on-line шопинг.

В La Redoute се предлагат стоки в многобройни категории: дрехи и обувки за малки и големи, продукти за дома, козметика и т.н. Сайтът е много обичан от по-пълните дами, защото има специален раздел с големи размери (GRANDES TAILLES – четвъртия бутон подред в основното меню). Търсенето е много лесно, защото всяка отделна категория е разделена на подкатегории и лесно стигате до това, което ви е нужно.

Доставка и заплащане

Може да добавяте в кошницата си до 25 артикула, като цената за доставка е 5.95 евро плюс 20% от цената за такса обработка. Получаването на стоката в повечето случаи е между 7 и 10 дни. По време на големите намаления, с които сайтът е известен, поръчките може и да се забавят повече. Заплащането става с Visa, Mastercard или American Express.

Пазаруване с фирма превозвач

Именно заради тези 20% от цената за такса обработка, както и заради забавянето на доставката по време на разпродажби, все по-популярно е пазаруването чрез фирма превозвач, разполагаща с офис във Франция. Принципът е следният - вие поръчвате стоката с доставка на техния адрес, а след това те ви я доставят в България. Предимството е, че можете да използвате възможности за безплатна доставка до адреса на посредника, а след това да си получите стоката срещу много по-малка сума от 1-2 евро на килограм. Ако използвате фирма превозвач, може да заплатите и с PayPal.

Важен бутон

Les Aubaines – намира се в най-десния ъгъл. В тази категория са разпродажбите, като цените могат да паднат и до 90%. Това е като каталог, в който се излагат единствено най-намалените в момента неща. Офертите се обновяват на всеки три седмици, затова е важно да ги следите. Ако харесате нещо, действайте мигновено, защото размерите бързо свършват. Понякога дори може да са останали единични размери и цветове. Затова е за предпочитане да сте регистрирани в сайта, защото така ще получавате мейли какви нови разпродажби се обявяват.

Размери

Имайте предвид, че понякога може да има разминавания в размерите, особено на детските дрехи. Става дума за обозначенията за възраст, които не винаги са точни. Затова, ако купувате детски дрехи, винаги се ориентирайте преди всичко от дадените размери по ръст, а не по години. Пазарували от сайта жени споделят, че когато избират с поне два размера по-малки от тези на българските дрехи. Това, разбира се, не може да е универсално, затова преди да поръчвате, внимателно разгледайте подробните таблици с размери в сайта.

Важно!

За тези, които съвсем не разбират френски, съществува английски вариант - www.laredoute.com, макар че понякога има разминавания между предлаганите продукти в двата, както и в цените. Доставката до България при поръчка от него например е по-скъпа – 9,90 евро за срок от 7-9 дни.

Кратък речник за пазаруващите

femme – разделът за женски дрехи и артикули
homme – разделът за мъжки дрехи и артикули
enfant/bebe – разделът за бебешки и детски дрехи и стоки
grandes tailles – предложения за дрехи, налични в големи размери
lingerie - бельо
chaussures – обувки
linge de maison – текстил за дома
literit – спално бельо и матраци
meubles & deco – мебели и аксесоари за дома
jardin – всичко за градината
electro, beaute – електроуреди и козметика,
high-tech, jeux - high-tech, игри

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X