Напишете дума/думи за търсене

Необятната полза на кварцетина за здравето

За разлика от останалите флавоноиди кварцетинът е един от най-често използваните и идва в комбинация с безчетните си качества.Той може да бъде намерен в плодовете, зеленчуците, различните видове лук, цитрусите, гроздето, къпините и боровинките, в зехтина и в ябълките. Напитки като зеления чай и червеното вино също съдържат в себе си осезаемо количество кварцетин. Според учените той подобрява здравето, тъй като е пълен с антиоксиданти.

Полезен за здравето

Учените твърдят, че той спомага за дълголетието и подобрява сърдечното здраве. Той намалява нивата на лошия холестерол и подобрява тези на добрия. Редуцира и плаките в артериите и по този начин възпрепятства риска от инфаркти и инсулти.

Подходящ за диабетици

Един от проблемите на пациентите, болни от диабет, е високото ниво на глюкоза, която се превръща във фруктоза и сорбитол. Това може да доведе до опасни състояния като глаукома, катаракта и други неврални заболявания. Кварцетинът е добро решение, стане ли дума за превенция от диабет и съпътстващите го заболявания.

Високо налягане

Кварцетинът притежава противовъзпалителни и антиоксиданти свойства, които се грижат адекватно за сърцето.

Превенция срещу рак

Като всички останали флавоноиди той премахва свободните радикали от тялото, неутрализира ги и по този начин намалява риска от развитието на карцином, най-вече на неговите форми, засягащи простата и на кожата.

Подобрява съня

Плодовете и зеленчуците, богати на кварцетин, ще подобрят качеството на съня, ще предотвратят възникването на безсъние и ще спомогнат за поддържането на добро тегло.

Менструация

Коремните и маточни крампи и спазми ще се облекчат, ако консумирате храни, пълни с кварцетин.

Внимание

Ако решите да наблегнете на цитрусите, имайте предвид, че трябва да го карате по-полека с грейпфрута. Избягвайте да го консумирате на ежедневна база, защото може да повлияе неблагоприятно върху здравето и да промени състоянието на кръвното ви налягане в неприятна посока.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X