Напишете дума/думи за търсене

Най-подходящите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Затлъстелият черен дроб е често срещано състояние. Това се случва, когато около органа се натрупват мастни натрупвания, които засягат основните му функции и причиняват възпаление. Мастната чернодробна болест може да бъде лекувана чрез диета и промени в начина на живот. Един от добрите начини да повлияете на състоянието е включването на определени плодове в хранителния ви режим.

1. Тамаринд

Този тропически плод е отлично почистващо средство, което помага за храносмилането и отслабването. Поради високото си съдържание на фибри и ненаситени киселини, той е особено полезен при лечението на атеросклероза.
Тамариндът има защитни и противозастойни свойства, които действат на черния дроб. Перфектен е при проблеми с жлъчните пътища, защото може да помогне за изтичането и излекуването на жлъчния мехур.
Има пречистващ ефект и може да помогне за понижаване на нивата на холестерола чрез намаляване на количеството мазнини около черния дроб.
Най-добрият начин да го консумирате е като запарка. Сварете около 30 грама листа от тамаринд в вода. Препоръчва се прием на поне три чаши вода дневно.

2. Лимон

Пийте чаша минерална вода, смесена с лимонов сок всеки ден, за да подпомогнете бързото лечение на затлъстелия черен дроб.
Лимоните са чудесно средство за детоксикация, богати на витамин С и здравословни лимонени киселини. Но най-добре пазената тайна на тези плодове е, че те действат като храносмилателна помощ, помагайки на тялото да разгражда храни в стомаха. Те са инструмент, който стимулира здравословното храносмилане и защитава черния дроб благодарение на съдържащите се в тях киселини.

3. Круши

Те са идеалното лакомство в диетите за отслабване поради високото си съдържание на вода и енергията, която осигуряват на тялото. Имат висока концентрация на фруктоза, което ги прави задължителен плод за тези, които страдат от диабет.

Крушите притежават идеалното количество разтворими и неразтворими фибри, които насърчават елиминирането на холестерола и регулират чревната функция. И, разбира се, те също помагат в борбата срещу запека заради съдържащия се в тях пектин.

Яденето на две круши на ден ще ви осигури 20% от препоръчителния дневен прием на витамин С, около 10% от препоръчителното дневно количество фолиева киселина и голяма доза пълен комплекс от витамин В (B1, B2 и в по-малки количества B3 и B6) и витамин Е.

Всички тези неща правят крушите отличен помощник на черния дроб. Техните органични киселини са естествено лекарство за болки в стомаха, тъй като увеличават секрецията на стомашни сокове. Това също пречиства панкреаса и черния дроб.


4. Сок от пъпеш и семена от папая
Пиенето на чаша от тази смес е чудесен начин за пречистване на черния дроб и намаляване на мастните остатъци, които се натрупват в него. Това позволява на вашата „човешка лаборатория“ да изпълни основните си функции - производство на жлъчка, насърчаване на усвояването на мазнини и витамини и елиминиране на токсините и излишния холестерол.

Консумирането на чаша от тази напитка всеки следобед може да бъде чудесна помощ за лечение на мастни чернодробни заболявания.

Съставки:
• 2 резена пъпеш
• 1 чаша прясна вода
• 2 семена от папая

Приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и пасирайте. Пийте бавно, като се уверите, че сдъвквате парченцата семена от папая.

5. Ягоди
Освен че са вкусни, тези плодове са страхотно средство за прочистване на черния дроб и детоксикация на тялото.
Съдържат фибри, витамин С и антиоксиданти, които укрепват имунната система. Натуралните киселини, открити в този плод, могат да помогнат за защитата на черния дроб, като дезинфекцират и действат като противовъзпалително средство. Ягодите имат висока концентрация на вода, което може да помогне при задържане на течности, намаляване на хипертонията и намаляване на пикочната киселина.

Те осигуряват калий, магнезий, желязо, фосфор, йод и калций във вашата диета. Когато са в сезон, трябва да консумирате поне седем до осем ягоди на ден.
Можете да ги приемате като част от вкусни смутита. Ако добавите малко лимонов сок към тях, ще се получи страхотна детоксикираща напитка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X