Напишете дума/думи за търсене

6 страхотни закуски за понижаване на високите триглицериди

Често ни казват за отрицателното въздействие на холестерола, но рядко чуваме, че трябва да намалим и високите триглицериди. Това е друг важен липид и може да го контролираме, като променим начина, по който закусваме.

1. Филийка ръжен хляб с екстра върджин зехтин
Хлябът, който ядете за закуска, може да варира според вашите предпочитания, въпреки че най-препоръчителният вариант е ръжен.
За да намалите високите си триглицериди при първото хранене за деня, трябва да ядете здравословни мазнини като зехтин.

Неговият принос в омега 3 ще помогне да се сведе до минимум наличието на тази мазнина в кръвта, която има тенденция да втвърдява артериите и да претоварва черния дроб.

2. Плодове
За да намалите нивата на холестерола и триглицеридите, е важно да включите плодове и зеленчуци в диетата си.

• Не се препоръчват сушени плодове. Ягоди, боровинки, череши или малини са силно препоръчителни опции за закуска. Те са с ниско съдържание на фруктоза и много богати на витамин С. Бананите са друг идеален плод за приготвяне на закуска, който ви помага да намалите високите си триглицериди.

3. Сутрешна напитка
Ако искате да намалите високите си триглицериди по време на закуска, ще бъде добре да включите тази напитка в първото си хранене за деня. Внимавайте обаче да не добавяте пълномаслено мляко или друг вид мазнини, които биха могли да направят тази здравословна чаша враг на вашето сърдечносъдово здраве.

Съставки
• 1 ябълка
• Пресен спанак (30 г)
• Чаша вода (250 мл)
• 1 супена лъжица овесени ядки (10 г)
• 5 супени лъжици лимонов сок (50 мл)

Нарежете ябълката на четири части и отстранете семената от центъра, преди да я сложите в блендера. Прибавете спанака, лимоновия сок, овесените ядки и чашата вода. Блендирайте, докато получите гладка смес. Пийте веднага като част от закуската си.


4. Овесени ядки
Помагат за регулиране на нивата на холестерола и триглицеридите, грижат се за теглото ви и ви дават енергия. Тайната на големите им ползи се крие в техния принос на разтворими и неразтворими фибри. Съдържат и бета-глюкани и слуз, които оптимизират и подобряват метаболизма на холестерола и триглицеридите.

5. Авокадо и диня
Динята е плодът, който съдържа най-много вода. И въпреки че почти не съдържа фруктоза, има значителни количества витамини, минерали и ликопен.

Когато се комбинира с препечен хляб и авокадо (което е източник на мононаситени и ненаситени мастни киселини, калий и витамини C, 3 и B6), вие получавате фантастична здравословна добавка за закуска.

Омега-3 и 6 мастни киселини помагат за контролиране на високите нива на триглицеридите.
Най-добре е да консумирате малко по-малко от половин авокадо, комбинирано с порция диня. По този начин получавате значителни количества фибри, калий, магнезий, витамин С, наред с други хранителни вещества.

6. Ябълки и ядки
Използвайки тези две съставки, може да приготвите хубава купа овесени ядки, кисело мляко или дори смути. Най-добрият вариант е да консумирате нарязаната ябълка с нейната кора и да добавите няколко ядки. Това е просто, вкусно, засищащо и страхотно средство за грижа за вашето сърдечносъдово здраве.

Ябълките са богати на антиоксиданти, пектини и витамини и минерали, които са чудесни за борба с високите триглицериди.

Междувременно орехите са богати на мононенаситени мазнини, действат противовъзпалително, съдържат витамин Е, фолиева киселина, магнезий и калций.
Опитайте тази закуска. Просто пригответе купа с 3-4 супени лъжици натурално неподсладено кисело мляко, няколко ядки и ябълка и започнете да се грижите по-добре за себе си. След няколко месеца определено ще забележите разликата в нивата на холестерола. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X