Напишете дума/думи за търсене

Паста с гъби и мащерка

необходими продукти:

350 г спагети
500 г гъби
4 с.л. масло
1 смляна малка глава лук
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
1 с.л. свежа мащерка
1/4 ч.ч. настърган пармезан + за сервиране
сол
черен пипер

начин на приготвяне:

1 В осолена вряща вода сварете спагетите за 8 мин. Изцедете и върнете в тенджерата.
2 Разтопете 1 с.л. масло на средна температура. Добавете лука, овкусете със сол и черен пипер. Оставете на котлона 4 мин, като бъркате от време на време. Прибавете виното и гответе ,докато се изпари почти. Това би трябвало да отнеме между 3-5 мин.
3 Сложете гъбите за 8 мин, или докато омекнат, разбърквайте от време на време. Поръсете с мащерката.
4 Добавете гъбите към пастата, поръсете с пармезана, прибавете останалото масло. Разбъркайте, за да се смеси добре. Овкусете със сол и черен пипер. Гарнирайте с още пармезан.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман. Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's Kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X