Напишете дума/думи за търсене

5 мита за умните жени

5. Умните жени остават сами

Една от най-големите заблуди! Това че умните предпочитат да са сами отколкото да са в лоша компания не е причина да останат сами завинаги. Всъщност всеки, който твърди това, има ужасно мнение за мъжете. Умните мъже харесват интелигентни жени и обратното, при това повечето от тях знаят как и къде да ги срещнат. Ако за определен период от време няма подходящ човек на хоризонта, това не става повод за отчаяние.

Понякога умните жени се фокусират изцяло върху кариерата, но дори тогава те не са обречени да бъдат сами. Те знаят, че стереотипите за „подходящ” мъж са изтъркани клишета и са наясно че ако искат да имат и семейство и кариера, без да се правят компромиси, ще насочат интересите си към нежни и любящи мъже, които биха се отдали на дома и семейството, защото знаят, че общественото мнение не може да им диктува с кого да бъдат. Те знаят как да изберат добър баща за децата си, особено ако те са хората които по-често ще са заети с прехраната. А ако жената желае да бъде с мъж, отдаден на кариерата като нея, и в живота й няма време за дете, тя е наясно, че няма да се чувства по-малко жена, ако избере опцията да не бъде майка. Това не би притеснило една умна жена, особено когато решението е взето съзнателно от нея самата.

Истина е, че не може да имаме всичко накуп, но когато поставяме ясни приоритети, тогава е много малко вероятно да бъдем за дълго самотни.

Умните жени го знаят.

Мила Петкова е доктор по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет Комплутенсе. Може да прочетете още много интересни нейни статии в сайта й за психология http://milaswellness.com/bg/

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X