Напишете дума/думи за търсене

7 начина да укрепим имунитета

Известно е, че най-лесно се разболяваме, когато времето изведнъж се затопли. Как да се защитим от грипа през пролетта? Лекарите съветват да укрепваме имунитета.

Много по-лесно е да предотвратим болестта, вместо да я лекуваме. За целта трябва да повишим съпротивителните сили на организма срещу вирусите инфекциите. „Хай клуб" ви предлага няколко лесни начина да укрепите имунитета си.

1. Масаж - подобрява циркулацията на кръвта и стимулира работата на лимфната система.


2. Почивка - постоянната работа под стрес отслабва имунитета. Ако често усещате умора и раздразнение, значи спешно се нуждаете от релакс.


3. Музика - тя е особено полезна за имунитета на бременните жени. Но това не пречи и останалите да се възползват от чудодейните свойства на любимите си мелодии.


4. Смях - удължава продължителността на живота и увеличава съпротивителните сили на организма.


5. Сън - недоспиването увеличава нивата на хормоните на стреса и отслабва защитните функции на тялото. Ако почувствате, че се разболявате, увеличете количеството сън поне до 8 часа на денонощие.


6. Упражнения - най-добре действат редовните тренировки по няколко часа седмично.


7. Вода - изпивайте поне 1,5 - 2 литра негазирана вода на ден - тя спомага за пречистване от токсините и изхвърляне на инфекциите от организма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X