Напишете дума/думи за търсене

Какво става с тялото, когато отслабнем с много килограми

7. Рискът от някои видове рак е намален

Учените откриват връзка между някои видове рак и затлъстяване. Наличието на допълнителни мазнини в организма влияе върху метаболитните и имунните процеси, които също играят роля в образуването и растежа на туморните клетки. Доказано е, че допълнителното тегло при жените предизвиква рак по-често, отколкото при мъжете.

8. Рискът от сърдечносъдови заболявания намалява

Сърдечносъдовите заболявания са се превърнали в един от най-сериозните проблеми в световен мащаб.

Сърдечните проблеми при хората с наднормено тегло са по-разпространени, отколкото при хора с нормални килограми.

9. Подобряват се когнитивните способности

Човек колкото повече тежи, толкова по-голям е броят на специалните протеини, наречени възпалителни маркери, в кръвта му. И броят на тези протеини е свързан с нивото на интелигентност. Колкото повече "възпалителни" протеини има в организма, толкова по-нисък е индексът на интелигентност.

10. По-качествен сън и никакво хъркане

Сънната апнея е особено разпространена при хората с наднормено тегло. Това е състояние, при което дишането спира многократно за няколко секунди по време на сън, възпрепятствайки по този начин изпадането в дълбока фаза на съня. Почти 25% от възрастните имат признаци на апнея, а за пациентите със затлъстяване този брой се повишава до 45%.

Мазните отлагания са в органите, пространствата между тях, както и около гърлото. Това оказва натиск върху него, което прави дишането по-трудно. Ако отслабнете значително, може да направите симптомите на апнея по-малко интензивни.

11. Ще живеете по-дълго

Наднорменото тегло влияе не само върху качеството на живот, но и върху продължителността на живота. Неоспорим факт е обаче, че смъртността расте, ако индексът на телесна маса е и твърде нисък.

12. Състоянието на кожата се подобрява

Излишната телесна мазнина влияе върху процесите, протичащи в кожата. Пациентите с наднормено тегло имат суха кожа, защото епидермалната бариера е повредена.

Индивидите с повече килограми от нужното са 5 пъти по-склонни да имат псориазис. Кожните проблеми са тясно свързани с по-голямата цифра, която показва кантарът. Колкото по-млад е човекът, толкова по-голям е рискът от кожно заболяване.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X