Напишете дума/думи за търсене

Златно правило при грижата за лежащо болни

По-рано или по-късно на почти всички нас ни се налага да се грижим за болни, които остават по-дълго на легло. Както e известно, различни заболявания сковават не само хората в напреднала възраст, но и младите. Всеки човек може да се окаже лежащо болен, и в такава ситуация няма как да мине без странична помощ.

Често близките на болния се оказват неподготвени за този обрат на събитията. Естествено, преди всичко трябва да се снабдим с търпение и стоицизъм. Но това не стига – трябват и знания как да осигурим пълноценна грижа за болния.

Често, въпреки спазването на всички съвети – вниманието ни болният да не лежи дълго време в едно и също положение, леглото и бельото винаги да са чисти, третирането с камфоров спирт на проблемните местата на кожата, които са предразположени към образуване на декубитус, не могат да се избегнат раните от залежаване.

Тези рани са умъртвени места от тъканите по тялото в резултат на нарушеното кръвообращение в тях. По степен на тежест раните от залежаване се делят на няколко стадия. При първи стадии кожата леко се зачервява, което преминава при навременно взети мерки. Трябва да се внимава за появата на първия признак – потъмняване на кожата. Подобни потъмнявания често се образуват пo бедрата, гърба, в областта на опашката, рядко на стъпалата. Точно това е моментът, в който трябва да се реагира, за да не се стигне до образуване на оток, мехури и рани.

Хора, които са се грижили за лежащо болни споделят, че с голям успех са ползвали спрея ДжинДжира Алба, като най-добрият избор в такива случаи.

Няколко пъти на ден застрашените места трябва да се напръскват с ДжинДжира Алба Спрей. След напръскване с ДжинДжира Алба под засегнатите участъци трябва да се подложи мека материя и често да се сменя положението на болния в леглото.

Всекидневното третиране на проблемните места с природния дермокозметичен продукт ДжинДжира Алба предотвратява зачервяването на кожата или нарушаването на целостта й, което не само е болезнено, но може още повече да ограничи движението на болния.

ДжинДжира Алба тонизира, овлажнява, омекотява и поддържа кожата в добро състояние и я предпазва от кожни раздразнения. Активната му съставка, цинков оксид, създава защитен филм, който предпазва кожата от инфекции, раздразнения и ултравиолетови лъчи. Хидратантите и емолиентите в състава му от своя страна, имитират естествената водно-липидна мантия, като омекотяват и овлажняват кожата и подобряват нейната еластичност. Те взаимно се допълват и засилват ефекта на това специално дерматологично мляко. ДжинДжира Алба се прилага във формата на спрей, което позволява засегнатия участък от кожата да се третира без да се пипа с пръсти, не цапа и не изсушава кожата, има бързо действие и е безопасен и при продължителна употреба. Не съдържа консерванти, оцветители, ароматизатори.

Ефективността на ДжинДжира Алба е клинично доказана, затова той е най-препоръчваният от специалистите дермокозметичен продукт за предпазване на болните от рани при залежаване.

ДжинДжира Алба Спрей

Успокоява и защитава кожата

 ДжинДжира Алба Спрей тонизира, овлажнява, омекотява и поддържа в добро състояние както деликатната и нежна детска кожа, така и кожата при възрастни. Защитава кожата от вредното въздействие на неблагоприятни външни фактори, излагане на слънце, след козметични процедури и др.

ДжинДжира Алба Спрей се прилага при деца и възрастни до няколко пъти дневно. Напръсква се равномерно върху кожния участък. При нужда се втрива в кожата. Може да се използва продължително.

ДжинДжира Алба Спрей е произведен във високотехнологична форма — козметична емулсия във вид на спрей, по иновативна патентована технология. Удобен е за приложение, не цапа и не изсушава кожата.

ДжинДжира Алба Спрей не съдържа консерванти, оцветители и ароматизатори. Има бързо действие и може да се използва продължително време.

GinGira® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. Цар Симеон 52, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.gingira.bg. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg.

X