Напишете дума/думи за търсене

20-годишна манекенка със синдром на Даун ще дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк (Видео)

Мариан Авила СНИМКА: фейсбук/marian.avila

20- годишната испанка Мариан Авила сбъдна мечтата си. На 8 септември тя ще дефилира по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, за да представи колекцията на дизайнерката Талиша Уайт. Това събитие ще я превърне в първия испански модел със синдром на Даун, който стъпва на модния подиум в американския град. "Чувствам се много сигурна и щастлива, когато съм на подиума", казва младата жена в интервю за агенция EFE.

Всичко започнало, когато Кензи Дагмор, дъщерята на ръководителката на моделите на Седмицата на модата в Ню Йорк, се свързала с нея през 2017 г. чрез фейсбук, за да й предложи да участва в дефиле. Дагмор, тогава на 14 години, се запознала с историята на Мариан Авила и тя "докоснала сърцето й".

"Не знаех дали е реалност или само сън, щеше ми се да е истина", разказва Мариан в блога си. В онзи момент тя имала лезия, която не й позволявала да стъпи на модните подиуми, затова не успяла да се включи в миналогодишното дефиле. Но от онзи момент започнала да се лекува, за де бъде готова на следващата година.

Така през април 2018 г. й се обадили с предложението да представя колекцията на дизайнерката Талиша Уайт на Седмицата на модата в Ню Йорк през септември. "Никога не съм си мислела, че едно момиче, без да ме познава, ще повярва в мен, в силата, която имам… Тя е моят ангел!", категорична е младата испанка, говорейки за Кензи Дагмор.

Тя вече има известен опит на модния подиум. През 2016 година участва в дефиле и в телевизионно шоу, а през 2017 г. в рекламна кампания.

Превод и редакция: Ивелина Христоскова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X