Напишете дума/думи за търсене

Секссимволи, родени от телевизията - трета част

Ники Илиев
Ники Илиев
Ники Илиев (1981)

Баща му е режисьорът Бойко Илиев, а актьорът Георги Кадурин - негов вуйчо. Когато е ученик в ХІ клас, води предаването “МелоТВмания” по БНТ. Завършва френската гимназия в София и Нов български университет – специалност “Кино- и телевизионна режисура”.

През 2007 г. баща и син Илиеви снимат игралния филм “Кажи здравей на татко”. Бойко пише сценария, Ники го режисира и сам играе една от ролите. Филмът е създаден по едноименната театрална постановка на Анна Петрова.

През 2008 г. Нова телевизия започва излъчването на сериала “Забранена любов”, в който Ники е в една от главните роли. В края на 2009 г. телевизията спира излъчването на сериала, но Илиев вече е влюбен в Саня, която играе негова сестра. Една от първите им съвместни работи е озвучаването на третата част от анимационния филм “Играта на играчките 3”.

Ники Илиев печели конкурса на “Ню Бояна филм”, когато шеф там е Дейвид Варод, със сценария си “Стефи”. Но четири пъти Националният филмов център го отхвърля и отказва да го субсидира.

Младежът не се отчайва и последователно снима три игрални филма без финансова помощ от държавата. През 2012 г. е режисьор и играе във филма “Чужденецът”, в който успява да привлече звездата Кристоф Ламбер.

През 2014 г. режисира и играе в “Живи легенди” , в който участва и големият италиански актьор Микеле Плачидо. В края на 2017 г. излезе третият му филм - “Нокаут, или всичко, което тя написа”, за който пък си осигури американския актьор Гари Дурдан. Във всичките тези филми се снима и съпругата му Саня.

Най-горещата светска сплетня, която облиташе хай обществото през последните месеци, беше разделят ли се Ники Илиев и Саня след 6 години брак. Накрая на него, изглежда, му писна от всичко това и пред “24 часа” в началото на август потвърди раздялата. През 2017 г. Академията за мода го отличи с приза за най-стилни и успешни българи “BG модна икона”. А той започва подготовка за следващия си филм.

първа част

втора част

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X