Напишете дума/думи за търсене

Пандишпанов десерт

богато на витамин В12

лесно

20 мин

8 порции

265 ккал

мазнини 9 г

холестерол 120 мг

въглехидрати 39 г

протеини 7 г

фибри 1 г

необходими продукти:

3 яйца

3/4 ч.ч. захар

4-5 с.л. вода

2 ч.л. какао

3/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

заквасена сметана

разтопен шоколад

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. Пригответе широка плитка тава и я застелете с хартия за печене.

2 Разбийте яйцата със захарта. Добавете водата. Сложете какаото, брашното, бакпулвера и разбъркайте до получаване на гладка смес. Излейте тестото в съда за печене и го разнесете равномерно. Сложете го във фурната и печете 15 мин.

3 Обърнете изпечената кора върху кърпа и внимателно отстранете хартията. Разрежете кората на две. Намажете едната половина с пласт сметана, сложете другата отгоре. Полейте с разтопен шоколад.

Добавете пудра захар към сметаната за по-сладък вкус.

Харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве". На нея ще откриете съвети за хранене и добро здраве от най-големите специалисти в България, трикове за заети хора и за ограничен бюджет, тайните на най-популярните ни кулинарни блогъри и вкусни предложения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X