Напишете дума/думи за търсене

Болка във врата и в ръката: как да ги лекуваме?

Когато нервите се компресират в ръката, влакната им се изтеглят към гръбначния стълб, което води до блок в прешлените. И обратно: блок в шийния отдел на гръбначния стълб притискат нервите, които отиват към ръката. В резултат на това функционирането и взаимосвързаността на мускулите в ръката се нарушава, което води до болка.

Преди да започнете лечението, е важно да се уверите, че причината за дискомфорта е от конкретния болен сектор. Много често причината за болката е на съвсем различно място.

Когато вратът страда

Важно е да проверите нервната система на врата. Проверка на делтоидния мускул и бицепсите. Да предположим, че в тези зони всичко е наред. Как да разберете дали проблемът с врата в този случай е първичен или нервите се простират от периферията и се разтягат, наранявайки междупрешленните пространства?

Обърнете внимание на трицепсите. Изпънете добре ръката и я огънете. Ако болката във врата се усилва, докато протягате ръката, без да променяте положението на шията, вече знаете кое е болното място. Ако приближите ръката до тялото, болката намалява. Ако болката във врата е намалена, защото опъвате ръката си или се дърпате заедно, тогава болката във врата е второстепенна.

Болка във врата и болка в ръката: как да се лекува?

Между прешлените и нерва има конфликт, но той е свързан с повишено напрежение на нервното влакно, което се фиксира в ръката. Следователно, когато напрежението на нерва намалява, болката също намалява. И когато напрежението на нерва се увеличава, болката се увеличава. При такъв пациент ръката се лекува предимно и едва тогава вниманието се насочва към шията. Понякога блокажът във врата изчезва, когато ръката е излекувана. Задачата на компетентното лечение е да се извърши възможно най-малко манипулации върху прешлените, защото функционалните блокове най-често са някакъв вид компенсация. И ако го премахнете, самият блок ще се разпадне.

Когато шията страда предимно

Типични симптоми: болка във врата, умора, виене на свят, повишаване на налягането, нарушена походка, болка в ръката. Как в този случай нервите, които излизат от междупрешленния отвор, са свързани с ръката? Изразява се на нивото на делтоидната мускулна хипотония.

Ако пациентът има болка във врата, която не позволява тестване на мускулите (ръката боли), откриваме движението във врата, което провокира болката. След това променяме позицията на ръката и наблюдаваме дали от движението на ръката в шията болката намалява или не. Ако болката във врата се намали с движението на ръката, основната причина е в ръката. И ако ръката боли много, променя ли се болката в ръката или не от движение във врата? Тогава шията е първична.

Приложната кинезиология има техники, които ви позволяват да намерите областта на приоритетното увреждане и да я елиминирате. В резултат се възстановяват както засегнатата област, така и секторът с компенсаторна болка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X