Напишете дума/думи за търсене

Папиломи на шията – с какво да ги лекуваме?

Папилома е общо наименование, което съчетава всички доброкачествени туморни образувания по кожата. Папиломите могат да се появят по лигавиците на носа, околоносни синуси, пикочен мехур и др. Като такива папиломите не предизвикват много притеснение на собственика им. Ако те растат върху видими части на тялото, тогава това се превръща не само в медицински, но и в козметичен проблем.

Обикновено се локализират на страничните повърхности. След това се преместват в областта на подмишницата. Най-често папиломите растат по този начин. Ако радикуларният притиснат нерв е стигнал достатъчно далеч, тогава папиломите започват да се движат в посока на щитовидната жлеза.

Папиломите, които са разположени в щитовидната жлеза, носят информация, че кръвообращението е нарушено в този сектор, има изразена патология на щитовидната жлеза

Народната медицина е категорична, че пелинът работи много добре срещу папилома вируса. Преди да се появят антибиотиците, хората лекували много заболявания с пелин. Той се консумирал в суха форма, правели се отвари, които се приемали през устата.

Пелинът е ключова съставка за тинктура срещу папиломи, притежава почистващ ефект. Тинктурата от пелин помага да се отървете от патогени и инхибира вирусните инфекции.

За да постигнете изчезването на папиломи, препоръчително е да направите курс от поне две седмици. След това се прави почивка.

Тинктурата от пелин се приема по две капки 3 пъти на ден.

Рецепти за тинктура от пелин

С растително масло

Смелете 1 с.л. семена от пелин на прах и смесете с 1 чаша растително масло. Сместа се държи в продължение на 2 дни на тъмно място. Тинктурата се приема по 2 капки три пъти на ден. Препоръчва се да се яде преди хранене. Препоръчителният курс на прием е до 1,5 месеца.

С водка

Тази рецепта не се препоръчва за деца.

Смелете 1 с.л. семена от пелин на прах. Залейте с водка (0,5 L). Оставете настойката да престои 14 дни. Приемайте по 2 капки три пъти на ден. Може да добавите тинктурата към кафе или чай.
Сместа се съхранява в хладилника. Терапията с алкохолна тинктура продължава 1 месец.

С коняк

Вземете 1 литър коняк и 2 с.л. сух пелин. Могат да се използват и нарязани корени. Смесете съставките. Оставете да престои 10 дни. След това филтрирайте тинктурата. Приемаме в същата доза като тинктурата с водка. Курсът на терапия е 1 месец.

Противопоказания за употребата на тинктури от пелин

- Алергични реакции.
- Храносмилателни проблеми, повишено pH на стомашния сок.
- Важно е да се избягва предозирането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X