Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем досадните папиломи и брадавици веднъж завинаги

Папиломите и брадавиците засягат хората от векове. Те са открити на мумии на 3 000 години и дори са споменати в сонетите на Уилям Шекспир. Брадавиците са кръгли подутини по кожата, причинени от човешкия папиломен вирус. Като цяло папиломите и брадавиците не са опасни, но невинаги са лицеприятни и може да са заразни.

Представяме ви някои от най-добре доказаните лекарства срещу папиломи и брадавици, които ще ви помогнат да спрете растежа им завинаги, но първо се консултирайте с вашия лекар.

Не забравяйте, че ако страдате от диабет или някакъв вид имунна недостатъчност, такива домашни илачи са забранени.

1. Масло от чаено дърво

Добавете няколко капки етеричното масло от чаено дърво към 2 с.л. вода и намажете брадавицата. Оставете да изсъхне. Повторете това 5-6 пъти на ден.

Маслото от чаено дърво е мощен антисептик, който убива повечето бактерии, което го прави ефективен метод за лечение на брадавици.

2. Прополис

Нанесете 2 капки 50% тинктура прополис върху засегнатата област. Покрийте брадавицата с памучен тампон. Ако е необходимо, използвайте бинт или лепенка, за да го закрепите. Правете това два пъти на ден.

Прополисът предпазва пчелните кошери от инфекции и има антибиотични и антивирусни свойства. Установено е, че активира тимусната жлеза и стимулира имунната система.

3. Чисто рициново масло

Намажете с чисто рициново масло брадавицата. Оставете да изсъхне.

Правете това 2-3 пъти всеки ден.

Въпреки факта, че ще отнеме няколко седмици, за да видите резултатите, рициновото масло е добър начин да забравите за брадавиците завинаги. То има антивирусни свойства и е богато на антиоксиданти, които ще ви помогнат в борбата с човешкия папиломен вирус.

4. Ябълков оцет

Накиснете памучен тампон в няколко капки ябълков оцет и го поставете върху брадавицата. Поставете превръзка или лепенка, за да държите тампона на място.

Махнете компреса на следващата сутрин. Правете това всяка вечер, за да видите резултати след седмица.

Благодарение на киселинното си съдържание оцетът разрушава тъканите на брадавицата по бърз и ефективен начин.

5. Чесън

Счукайте няколко скилидки чесън и сложете получената каша върху брадавицата.

Правете това веднъж на ден, докато брадавицата изчезне.

Чесънът е добре известно лекарство поради антимикробните си свойства, които може да ви предпазят от различни вируси, бактерии, гъбички и паразити. Всички тези свойства правят чесъна много полезен, когато става въпрос за борба с брадавици.

6. Бананова кора

Търкайте брадавицата с бананова кора за няколко минути. Или поставете банан върху нея и използвайте превръзка, за да я фиксирате на място.

Правете това веднъж на ден. Имайте предвид, че може да отнеме седмици, за да видите резултатите.

Банановата кора е чудесно средство срещу папиломи и брадавици, тъй като съдържа ензими, които лекуват и подмладяват кожата.

7. Сода за хляб

Добавете 3-4 супени лъжици сода за хляб към купа с вода. Поставете засегнатата ръка или крак в сместа за около половин час.

Не използвайте кърпа - оставете влагата от крайника да изсъхне от само себе си.

Благодарение на своите противовъзпалителни и антисептични свойства содата е най-добрият помощник в борбата с различни инфекции. Нещо повече, това е естествен ексфолиант, който изсушава брадавицата и разрушава нейната структура.

8. Сок от смокини

Нанесете малко пресен сок от смокиня върху брадавицата. Нека се абсорбира от кожата. Правете това 3 пъти на ден. Може да се наложи да повторите това лечение в продължение на 2 седмици.

Сокът от смокиня съдържа антиоксиданти и антивирусни лекарства, които го правят много ефективен в борбата не само с брадавиците, но и с причините за тяхното появяване.

9. Аспирин

Счукайте 3-4 таблетки хапчетата аспирин и добавете малко вода.

Сложете сместа върху брадавицата. Завържете с превръзка, за да я фиксирате на място и я оставете за една нощ.

Аспиринът е таблетковата форма на салициловата киселина, лидер в лечението на различни кожни проблеми.

10. Тиксо

Залепете тиксо върху засегнатата област. Оставете го, докато брадавицата не падне. Използвайте пемза, за да премахнете последните остатъци от брадавицата.

Дори лекарите смятат този метод за ефективен. Тиксото е най-доброто решение за ограничаване на подаването на кислород в засегнатата област, което помага на брадавицата да изсъхне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X