Напишете дума/думи за търсене

Английската сол - мощният козметичен помощник

Магнезиевият сулфат, или английска сол, се използва при гърчове, облекчава повишения мускулен тонус. Ползва се като слабително средство при запек.

Английската сол помага за стабилизиране на настроението и за облекчаване на стреса, безпокойството и депресията.
Всъщност някои изследователи твърдят, че приемането на магнезий увеличава производството на серотонин - хормон на щастието, в мозъка. Необичайно използване на магнезия са козметичните процедури, които помагат за поддържане на красотата и младостта.

В различни форми тонизира и овлажнява кожата, стимулира елиминирането на токсините и нормализира производството на мастни секрети. Английската сол се разлага във вода, образувайки магнезиеви йони и сулфат. Тези магнезиеви йони преминават през слоевете на кожата, отиват направо в кръвта и започват да работят.
По този начин стомашно-чревният тракт не е засегнат.

Ползи от английската сол за тялото

Ценният микроелемент стартира метаболитните процеси в кожата и подкожния слой. Той стимулира производството на 300 основни ензима, отговаря за обработката на протеини и липиди.

При липса на магнезий много химични реакции се забавят, кожата губи тонуса си. Когато липидният метаболизъм е нарушен, "портокаловата" кора на бедрата става по-изразена. Баните с магнезий ще помогнат за възстановяване на еластичността и гладкостта. Малко количество английска сол се разтваря в топла вода. Вземете вана поне 15 минути.
След подсушаване нанесете подхранващ лосион.

Магнезиевите бани се препоръчват за активни спортове. Магнезият премахва излишната вода, успокоява мускулите след тренировка. Комбинацията от процедури с редовни упражнения помага бързо да се постигнат идеални форми и тонизирано тяло.

Овлажнява и подхранва кожата

Магнезиевият сулфат може да се добави към козметиката за грижа за скалпа. Придайте обем на косата си с английска сол. Маската помага за подобряване състоянието на косата. Добавете 2 чаени лъжички от нея към балсама, втрийте с масажни движения, оставете за 20 минути. Добавя блясък и възстановява еластичността.

При разширени пори и увяхване на лицето е необходимо да смесите лъжица подхранващ крем, магнезия, може да добавите няколко капки масло от пшеничен зародиш. Полученият скраб връща сиянието на кожата, премахва първите бръчки, прави я гладка и здрава.

Козметиците препоръчват маски с магнезия при акне и комедони,
себорея, сухота и преждевременно увяхване.

Отпушва порите

Мръсотията и бактериите запушват порите на кожата, но може да се борите с черните точки и да получите здравословен блясък с английска сол.
Смесете една супена лъжица от нея с 1 чаена лъжичка гел от алое вера и няколко капки от любимото ви етерично масло. Просто втрийте порите и изплакнете с топла вода.

Английската сол може да се използва като скраб за тяло. Поддържа тонуса по време на отслабване, подготвя за разкрасителни процедури и масаж. Препоръчително е да използвате продукта 1-2 пъти седмично след душ или вана. Тя практически няма противопоказания, поради което се препоръчва на всяка възраст.

Скраб за тяло (за ръце, крака и гръб)

Смесете 1/2 чаша английска сол с 1/2 чаша бадемово или кокосово масло. Направете дълбоко почистване на тялото за по-здрава кожа.

Английската сол може да се използват като вода за уста за облекчаване на лошия дъх. Разтворете две супени лъжици от нея в чаша топла вода, изплакнете устата и се наслаждавайте на свежест.

Домашна козметика за тяло

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X