Напишете дума/думи за търсене

Основни грешки при носенето на златни бижута

Всички носят бижута - гривни, обеци, колиета и т.н. Има обаче красив начин да се носи едно бижу, било то златно или сребърно, има и не толкова красив. Това не е нещо, което се учи в училище или пък на частни уроци по добър външен вид. Затова пък има безброй много примери в интернет на красиви златни бижута, които са комбинирани правилно с дадено облекло. Има и доста примери за точно обратното.

Златните бижута винаги са били малко по-скъпи, но за сметка на това впечатлението, което оставят в околните, не може да бъде сравнено с впечатлението от останалите видове накити. Никак не е лесно да подберете златно бижу, което хем да е подходящо на облеклото ви, хем и да привлича внимание. Нашият съвет е да бъдете смели и да залагате на по-големите - тип златни бижута SOMAHA. Ако мислите, че на дадена рокля биха отивали обеци, изберете едри, особено ако искате да изпъкнете.

Като цяло златните бижута могат да допълнят по прекрасен начин един външен вид, а могат и тотално да го развалят. Кои са най-честите грешки при избора им?

Как да не носим златни накити

Целта на красивото бижу е да привлича внимание, но не и да го краде от останалите елементи във външния вид. Основният подход, който използват всички, е да добавят едно голямо бижу за акцент, а другите да са по-скоро нежни и малки.

Когато слагате голяма златна гривна, тогава не е нужно да имате и обеци и колие. Само едно бижу около косата ви ще е напълно достатъчно - без значение дали това са обеци или колие. Всъщност по всяко време и във всякакви комбинации трябва да се придържате към едно бижу в горната половина на тялото. Ако държите да сложите две, тогава изберете или големи обеци и малко колие, или колие с голяма висулка и малки, почти незабележими обеци. В противен случай има опасност да изглеждате прекалено натруфени.

Колко обеци да сложите?

Много дами предпочитат да имат по няколко обеци. При носенето на 2 или повече обеци на едно и също ухо, трябва да се съобразите с размера им. Ако сложите 2 обеци с един и същи размер, ще се забелязва само тази, която е по-отпред. Ако обаче сложите голяма халка и след нея малка, атрактивна златна обеца, тогава и двете ще са забележими. Нашият съвет е да не слагате повече от две.

Да сложите ли гривна за крак?

Безспорно гривните за крак са много атрактивни бижута. Проблемът е, че не са подходящи за официални рокли. Може обаче да ги носите спокойно в ежедневието, на бар или на плажа.

Колко пръстена са приемливи

Избягвайте да носите повече от 2 пръстена на всяка ръка. Ако сложите голям пръстен с дебела основа и голям камък, тогава максималното, което може да добавите, е малък, скромен пръстен на същата ръка.

Часовник и гривна заедно

Колкото и голям да е часовникът ви, може да го комбинирате с гривна или две на същата ръка. Това, което трябва да съобразите, е да изберете такава гривна, че часовникът да си остане акцент. Тоест гривната или гривните трябва да са допълнително украшение и да носят колорит. Това може да се постигне с всякакъв вид тънки златни гривни с висулки. Може дори да комбинирате часовник със златна гривна с червен конец. Пробвайте различни варианти и бъдете смели в комбинацията на цветовете.

Допълнителни съвети:

• Ако носите големи златни обеци, тогава може да добавите ярко червило, което да подчертае контурите на лицето ви.

• Големият часовник не се съчетава добре с гривна за горната част на ръката ви.

• Колието трябва да е внимателно подбрано спрямо формата на деколтето ви, а не само спрямо цветовете и стила на дрехите ви.

X