Напишете дума/думи за търсене

Какво определя дали ще успеем или не

Всеки иска животът му да означава нещо - да се гордее с постижения, които говорят за талант, упорита работа, късмет. И наистина много хора успяват, но някои остават да гледат отстрани, без да са постигнали и половината от мечтаното. Какво определя дали ще успеем или не?

Ако сте си задали този въпрос на младини, вероятно сте си отговорили така – умения и работа. Но играта се промени днес. И всичко е свързано с една дума: отношение. Какво е отношението ти в живота? Как гледате на ежедневните ситуации? Как да отскочите, дори когато нещата са неблагоприятни?

Макар да звучи просто, това е може би едно от най-трудните неща за създаване и усъвършенстване. Култивирането на правилната нагласа включва дисциплина, фокус и съзнание за избор между различни гледни точки.

Ето няколко нагласи, които са ви необходими, за да имате успех.

1. Приемете критиката

Не всеки ще бъде добър с вас през цялото време. И не всеки иска да казва най-трудните за казване неща. Така че просто приветствайте критиката, когато дойде, и оценете човека, че има смелостта да ви го каже.

Ако пък вие отправяте критика, направете го деликатно и с уважение. В крайна сметка вие искате само най-доброто за другия човек. Ако трябва да приемете грешка, просто го направете. Всяко действие ще има някакво несъвършенство. Самочувствието ви няма да се срути, ако признаете грешката си.

Какво следва при критика? Самоанализ, адаптация и отпускане на напрежението. Просто пътувайте леко през всички обстоятелства и особено през препятствията.

2. Бъдете ученици цял живот

Единственият начин да увеличите истински уменията си е непрекъснатото обучение. Няма да навреди да покажете невежеството си и да поискате обяснение - колегите ви ще се възхитят на откритостта ви. Можете много да спечелите от нея.

Много хора се страхуват да покажат своето невежество и да признаят „не знам“. Докато голяма част от потенциала остава недоразвит, понякога жизненоважна информация също може да се загуби. Ако продължавате да задавате въпроси, най-вероятно ще бъдете по-добре подготвени да вземате по-добри решения. Както и да имате повече информация за претегляне на плюсовете и минусите в дадени ситуации. Освен това ще ви предизвиква постоянно да разширявате зоната си на комфорт.

Не изпадайте в удобна рутина, това би било краят на мечтите ви. Никоя от тях няма да се случи от само себе си. Обикновено успехът и мечтите минават през доста уроци и всички неудобства, свързани с тях. Не се отказвайте да учите.

3. Инвестирайте в себе си всеки ден

Единственият начин да направите това е да уважавате себе си. Вие сте живо творение, което е чудо с безброй системи и микросистеми. Както обичате колата и телефона си и те се нуждаят от сервиз, зареждане и малко нежна любов и грижи – от същото се нуждаете и вие. Упражнявайте се всеки ден и прекарвайте малко време със себе си. Медитирайте ежедневно. Може да се чудите как медитацията ще ви направи успешни, но ще останете изненадани да разберете нейните ползи.

Медитацията увеличава дебелината на мозъчната кора, особено в области, свързани с интроспекция (съзерцаване в себе си) и внимание. Тя също така увеличава обема на мозъка, по-специално в области, свързани с регулиране на емоциите, положителна емоция и самоконтрол. Медитацията също така засилва социалната връзка и подобрява съпричастността и състраданието.

Друг аспект, при който медитацията работи: устойчивост. Често мислим за устойчивостта от гледна точка на тялото. Това качество обаче е също толкова важно за ума. Психичната устойчивост е единственото нещо, което отличава успелите хора от не толкова успелите.

Адаптивният човек ще знае как да гледа на неуспехите, да ги обработва бързо и бързо да продължава напред. Животът е комбинация от успех и неуспех - как да превърнете неуспеха в стъпало към успеха, зависи от вас.

Какво означава да имаме успешен живот

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X